Tarlós kontra Matolcsy

Cáfolja a Nemzetgazdasági Minisztérium kabinetje Tarlós István főpolgármester állítását, hogy Matolcsy György miniszter az elhúzódó parlamenti szavazásra hivatkozva mondta le kedd reggeli találkozójukat – közölte a tárca szerda reggel az MTI-vel.

hirdetés

A főpolgármester keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta: aznap reggel találkozott volna Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel a főváros forrásteremtési lehetőségeinek ügyében, ám a tárcavezető fáradtságra hivatkozva lemondta a megbeszélést.

Az NGM közlése szerint Tarlós István titkárságával múlt héten egyeztettek időpontot, amelyet kedd reggel programtorlódás miatt kértek a módosítani. A megbeszélés súlyára való tekintettel még erre a hétre két lehetőséget is felajánlott a kabinet a találkozó megtartására, de Tarlós István titkársága még nem válaszolt – olvasható az NGM közleményében.

“Márpedig, ha a főpolgármester úrnak valóban fontos lenne a találkozó, úgy nem rendkívüli sajtótájékoztatót kellett volna tartania, hanem egy új időpontban kellene megegyeznie a nemzetgazdasági miniszterrel” – írta a minisztérium a közleményben.