Távozik Papp Judit főjegyző

Sajtóközlemény: “Elfogadta a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetőjének, dr. Hargitai Jánosnak a hivatalos felkérését, ezért közös megegyezéssel távozik a Polgármesteri Hivataltól Pécs főjegyzője. Dr. Papp Judit a jövőben a munkavédelemért és a munkaügyért lesz felelős a kormányhivatalban.
Az Önkormányzat Közgyűlése február 17-i ülésén dönt hivatalosan dr. Papp Judit távozásáról.
A Polgármesteri Hivatal köszönetét fejezi ki dr. Papp Judit több mint két évtizedes munkájáért, egyúttal sok sikert kíván a következő időszakban betöltendő feladataihoz.

hirdetés

A városvezetés a lehető leggyorsabban gondoskodik az utódlásról, a tisztségre pályázatot hirdet majd a város. A jegyzői feladatokat átmenetileg a jelenlegi aljegyző látja el.

Polgármesteri Kabinetiroda
Pécs, 2011-02-07

Frissítve (15:17)

Elköszön a főjegyző, de nem nyilatkozik

A Pénzügyi Bizottság hétfőn tárgyalta azt az Állami Számvevőszék vizsgálatával kapcsolatos jelentést, amely a dr. Papp Judit elmúlt években végzett munkájával kapcsolatos esetleges felelősségével is foglalkozott. Mint az a megszavazott előterjesztésből kiderül, az önkormányzat szerint nem történt olyan mulasztás a hivatalban, amely a főjegyző elleni fegyelmi eljárás megindítását tenné szükségessé.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a főjegyző asszonyt ám ő nem kívánt nyilatkozni a sajtónak, mindössze megerősítette: elfogadta dr. Hargitai János vezető által felkínált állást a megyei kormányhivatalba, így áthelyezik új pozíciójába.

Papp Judit 1998 óta dolgozik jegyzőként, megbízatása határozatlan időre szólt. Az áthelyezést a február 17-én ülésező közgyűlés hagyja jóvá, s a jegyző asszony 18-án már a kormányhivatal alkalmazásában áll majd.

Az önkormányzat alkalmazásában egyéb pozícióival együtt 29 év óta megszakítás nélkül dolgozó jegyző feladatait az új jegyző megválasztásáig dr. Modrovits Sándor aljegyző veszi át. Papp Judit posztjára nagy valószínűséggel egy márciusi közgyűlésen írnak ki álláspályázatot, s a hivatal új vezetője legkorábban május végén, június elején állhat munkába.