Tizennyolc határsértőt fogtak el Szeged közelében

Tizennyolc határsértőt fogtak el a rendőrök péntek este és szombat délelőtt Szeged közelében – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

hirdetés

Péntek este tíz órakor a határrendészek a stabil hőkamera segítségével fedeztek föl egy koszovói nőt és három férfit Röszke és Mórahalom között – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: egyiküknek nem ez volt az első próbálkozása, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntető-, míg a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Szombaton kora reggel az Ásotthalmot Gátsorral összekötő úton bukkantak a járőrök újabb négy gyanús emberre, a szintén egy nőből és három férfiből álló társaság Szomáliából érkezett.

Nem sokkal később a helybéliek figyeltek föl Újszegeden, a töltés mentén egy gyanús csoportra, amelynek tagjai rövid séta után lehasaltak a töltés árnyékában, majd néhány méter megtétele után újból lefeküdtek. A járőrök a közeli ligetben bukkantak rájuk, de amint meglátták őket, szétfutottak. Hat pakisztáni állampolgárt sikerült a helyszínen elfogni, négy afgán állampolgárt pedig szűk egy órával később találtak meg – közölte a szóvivő.