Tízezres tömeget vár a szombati tüntetésére a Jobbik

A Jobbik tízezres nagyságrendű tömeget vár a szombat délutánra, Budapestre tervezett “vonulásos tüntetésére”, amellyel az elmúlt évek “brutális megszorításai” ellen tiltakoznak – jelentette be Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Az ellenzéki politikus elmondta: a délután 3 órakor kezdődő tüntetés az MSZP Jókai utcai székháza elől indul. Itt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője mond beszédet. Ezt követően a résztvevők átvonulnak a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol Sneider Tamás alelnök és Vona Gábor pártelnök szólal fel.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, a Széll Kálmán Terv 2.0 túltesz a Bokros-csomag megszorító hatásain és egy “időzített bomba, amely évtizedes kihatással is lehet nem csak a gazdaságra, hanem akár a népesedésre is”. Hozzátette: a 600 milliárdos csomag családonként 250 ezer forint pluszterhet jelent évente.

Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy a szombati rendezvényre az egész országból érkeznek szimpatizánsok, és az esemény egy tüntetéssorozat első állomása. A folytatásról ugyanakkor a szombati tüntetésen résztvevők számának és a kormányzati reakciónak a függvényében dönt a Jobbik.