Több határátkelőnél is feltorlódhat a forgalom

Több határátkelőhelyen is várakozás alakulhat ki szombaton, ajánlott alternatív átkelőket választani – közölte a rendőrség. A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint Letenye autópálya határátkelőhelyen továbbra is fel kell készülni akár harminc perces, egyórás várakozásra mindkét irányban; szombat késő délutántól vasárnap reggel hét és nyolc óra között a belépő irányban lesz a legintenzívebb a személy- és járműforgalom. A tompai közúti határátkelőhelyen is nagyobb lehet a belépő forgalom szombat délutántól egészen vasárnap estig, de nem valószínű, hogy a várakozás meghaladja a 60 percet.

hirdetés

Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat óra között nyitva tartó bácsalmási közúti határátkelőhelyet ajánlják a hatóságok.

A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várható nagyobb forgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban péntek déltől egészen vasárnap este kilenc óráig, itt akár 1-2 órás várakozással is számolni kell. A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok részére alternatív útvonalnak a reggel nyolc és este hat között nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Ártándnál szombaton a belépő irányban lehet – hatvan percet meg nem haladó – várakozásra számítani. A rendőrség közölte azt is, hogy a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással üzemelnek, és ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.