Több mint 812 ezren hívták a Nemzeti Segélyvonalat

Eddig több mint 812 ezren hívták a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat, aminek révén közel 250 millió forint gyűlt össze. A 250 forint összegű emeltdíjas hívásokkal és közvetlen banki utalásokkal összegyűlő közel 250 millió forintot az öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet továbbítja az ár- és belvízkárosultakhoz. A befutó hívások alapján e héten további 100 millió forintot továbbított a segélyvonal a karitatív szervezetekhez.

hirdetés

A 1752-es szám hívásával összegyűlő pénzadományok gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé: a Nemzeti Segélyvonal a hívások fedezetével folyamatosan lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt, megelőlegezve a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emeltdíjas hívások összegét. Az OTP eltekint a hitel kamataitól.

Megmozdultak az önkormányzatok és a cégek is: Százhalombatta 2 millió, a General Electric 17,5 millió forintot juttat a Nemzeti Segélyvonalon keresztül a rászorultakhoz, az utóbbinál a dolgozók által összegyűjtött összeget a cég megduplázta – közölte a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány az MTI-vel.

A nyilvános gyűjtés tovább folytatódik, az érdeklődők a www.nsv.hu oldalon található gyűjtőszámlálón megtekinthetik a 1752-es telefonszámra érkező hívások pillanatnyi számát.