Több mint száz embert mentettek ki egy leszakadt födém miatt

Több mint száz embert mentettek ki a IX. kerületi Kén utcából, ahol eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök hajnalban leszakadt egy födém egy első emeleti lakásban – közölte az MTI-vel a BRFK szóvivője.

hirdetés

Horvát Katalin Fanni elmondta: a kimentetteket a közeli sportcsarnokban helyezték el. A tűzoltósággal együtt a rendőrség is vizsgálja mi okozhatta a balesetet.

A balesetben kilencen sérültek meg, a korábbi tájékoztatással ellentétben közöttük négy gyerek és egy csecsemő is van. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, a gyermekeket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítják.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közleményben tudatta, hogy ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. Mint írta, az épület statikai állapotának megállapítására statikust hívtak a helyszínre. A keresés már befejeződött, amelyben a tűzoltók kutyás kereső szolgálata vett részt.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta: egyelőre nem tudják mi okozta a födém leszakadását. A helyszínen gázszagot éreztek, de valószínűleg a födém leszakadása miatt sérült gázcső okozta ezt.

Az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, a leszakadt födém mindkét hálózatot sértette.

Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: munkatársaik is a helyszínen vannak. Mint mondta, a veszélyhelyzeti felderítő szolgálatuk méréseket végez a helyszínen érzett gázszag miatt, de egyelőre nem mértek semmilyen kritikus értéket. Elmondta azt is, hogy amennyiben szükséges, ideiglenes befogadóhelyet létesítenek a tömbház lakói számára.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója az épületbe bejutva azt látta, hogy a lakás egyik helyiségében, feltehetően a konyhában szakadt le a födém. Beszámolója szerint a háromszintes tömbházat kiürítették.

A helyszínen Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány is megjelent.