Többkulcsos adózást szorgalmaz az LMP

Az LMP azt szeretné, ha a kormány egy egyszerű, többkulcsos adórendszert vezetne be, mert a jelenlegi fékezi a gazdaság növekedését – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt választmányi szóvivője.

hirdetés

Vágó Gábor úgy fogalmazott, hogy jelenleg “Orbán Viktor gazdaságpolitikájának hiteltelensége” köti gúzsba a magyar gazdaságot.

A képviselő véleménye szerint a kormányzat mára már belátta, hogy az egykulcsos adórendszer zsákutca és ezért egy félfordulatot tettek a többkulcsos rendszer irányába. Az LMP viszont azt szeretné, ha a kabinet egy egyszerű, többkulcsos adórendszert vezetne be, mert a jelenlegi egykulcsos adó “még ebben a torzított formájában is” igazságtalan és fékezi a gazdaságot.

Vágó Gábor a kormányzati lépéseket bírálva azt mondta, hogy a “mindennapos gazdaságpolitikai ötletelés és (…) bénázás” olyan bizalmatlanná teszi a piacokat, hogy senki nem mer vállalkozásokba kezdeni. Az embereknek már elegük van abból, hogy nekik kell meginniuk annak a levét, hogy a kormány képtelen egy gazdaságpolitikai irány kiválasztására – folytatta az ellenzéki politikus, emlékeztetve arra: folyamatosan emelkedik az euró-forint árfolyam, ami miatt a devizahitelesek tartozásai is nőnek.

Pártja nevében azt ajánlotta a miniszterelnöki kommunikációs stábnak, hogy egy új, Fidesz-magyar szótárat határozzon meg ahhoz, hogy az emberek értsék is, amit mondanak. A megszorítás “Fidesz nyelven” nem megszorítás, a többkulcsos adó egykulcsos és amíg Magyarországnak azt mondták, hogy 150 ezren élhetnek a végtörlesztés lehetőségével, addig Ausztria felé azt kommunikálták, hogy ez a szám körülbelül százezer – mondta.