Többmilliós kártérítést fizethet JLo

Akár negyvenmillió dolláros (8,9 milliárd forintos) kártérítést is követelhetnek a szervezők Jennifer Lopeztől észak-ciprusi fellépésének lemondása miatt. A Puerto Ricó-i származású amerikai énekesnő 41. születésnapján lépett volna fel az 1974-es török katonai beavatkozás óta megosztott sziget török részén.

hirdetés

A tervezett koncert azonban óriási felháborodást váltott ki a ciprusi görögök körében, akik kampányt indítottak a világhálón, hogy kiharcolják a show törlését.

A fellépésre a Cratos Premium luxushotelben került volna sor július 24-én. Murat Bozoglunak, a Bozgrup török hotelcsoport üzletvezetőjének közlése szerint a koncert lefújása a szerződésben foglaltakba ütközik. “A szerződést nem bontottuk fel, így ha Jennifer Lopez nem jelenik meg, 35-40 millió dollár kártérítést fogunk követelni a bíróság előtt” – jelezte.

Ciprus nemzetközileg elismert déli, görög részének kormánya “illegálisnak” minősíti ismert személyiségek beutazását a földközi-tengeri sziget északi részébe, ahol Törökország mindmáig csapatokat állomásoztat. A ciprusi görögök a beharangozott fellépésre is úgy tekintettek, hogy az amerikai díva a sziget megosztottságának elismertetésében akar segédkezni.

A török hadsereg 1974-ben szállta meg Ciprus északi részét, válaszul arra az államcsínyre, amelyet az akkori athéni katonai junta által támogatott ciprusi görög nacionalisták hajtottak végre, akik Görögországhoz akarták csatolni a szigetet.