Toboroznak a mecsekszabolcsi polgárőrök

Június 1-jén kezdte meg a Hősök terei Polgárőrség járőrözését. Terveik között szerepel többek között, hogy a szervezet hatékonyabb, előre tervezett szolgálattal tudjon hozzájárulni a település általános közbiztonságának és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javításához.

hirdetés

Ezért az Országos Polgárőr Szövetség keretein belül csatlakoztak a pécsi Közbiztonsági Egyesülethez. Továbbá szeretnénk kiterjeszteni a polgárőrség működését Mecsekszabolcs egész területére.

A szervezet célja a bűnmegelőzés, a lakosság biztonságérzetének javítása, a közlekedési morál javítása, felvilágosító munka, üres lakások védelme az önkényes lakásfoglalóktól.

A közbiztonság megteremtése, fenntartása nemcsak a rendőrség feladata, hanem többek között az állampolgároké is! Ezúton szeretnénk felhívni Mecsekszabolcs lakóinak figyelmét, hogy minden olyan személy jelentkezését várjuk, akinek fontos maga és környezete biztonsága. A jelentkezés feltételei: betöltött 18. életév, büntetlen előélet, magyar állampolgárság, elhivatottság – olvasható felhívásukban.

Jelentkezni az egyesület vezetőjénél, Süvecz Lászlónénál lehet a rohr@citromail.hu e-mail címen vagy a 30/234-9054-es telefonon, továbbá Belányi Lajosnénál (ÖCÖM) a 30/9573-960-os telefonszámon, az info@belanyi.com e-mail címen – írják.