Tovább terjeszkedik a Mol Szlovéniában

A Mol-csoport megnyitotta legújabb, saját arculatára átalakított benzinkútját a szlovéniai Dramlje-ban csütörtökön, jövőre a csoport közel 10 millió eurót készül további terjeszkedésre költeni Szlovéniában, s célja az, hogy legalább 10 százalékos részesedést érjen el az üzemanyag kiskereskedelemben.

hirdetés

A Mol-csoport közleménye szerint az eseményen részt vett Szent-Iványi István, Magyarország szlovéniai nagykövete, aki elmondta, hisz abban, hogy a csoport további befektetések előtt nyitja meg az utat, s jelentős növekedési lehetőségek állnak a két ország közötti gazdasági kapcsolatok előtt.

Piry László, a Mol-csoport kiskereskedelem ügyvezető-igazgatója hangsúlyozta: üzemanyagaikkal és szolgáltatásaikkal tovább erősítik pozíciójukat, és megalapozzák a további terjeszkedésüket.

A Mol-csoport olajtermékek kis- és nagykereskedelmével 1996 óta van jelen a szlovén piacon. A Mol Slovenia 1998-ban kezdte kiépíteni benzinkúthálózatát, az idén pedig jelentősen bővítette a TUS benzinkutjainak megvásárlásával, amely a harmadik legnagyobb töltőállomáslánc volt Szlovéniában.

Jelenleg a Mol 37 töltőállomást működtet Szlovéniában, ami 7,2 százalékos piaci részesedést jelent. A szeptemberben átvett benzinkutak közül hatnál már megtörtént az arculat átalakítása, a többié várhatóan év végére fejeződik be.