Tüntetést tervez a Demokratikus Koalíció Gyurcsány ügyészségi meghallgatásának időpontjára

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform tüntetést jelentett be a rendőrségen a volt miniszterelnök ügyészségi meghallgatásának időpontjára, a Központi Nyomozó Főügyészség elé – közölte az MSZP-s platform az MTI-vel.

hirdetés

Gyurcsány Ferenc csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy október 3-án délután egy órakor vesz részt az ügyészségi meghallgatáson.

A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. A hatóság szerint ugyanis Gyurcsány túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját, azaz a telekcserét. A volt kormányfő azt állította, semmi sem támasztja alá az ügyészség gyanúját, és koncepciósnak minősítette az ellene indult eljárást.

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés.

A volt kormányfő a Magyar Demokratikus Charta szerda esti rendezvényén bejelentette: arra szólítja fel az ügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Emellett – várhatóan a jövő héten – honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi.