Újabb KEHI elszámoltatások jönnek

Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálja az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseket, továbbá a sanghaji világkiállítást, a sukorói kaszinó koncesszióját, és a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanértékesítését.

hirdetés

A kormánybiztos tájékoztatása szerint mindegyik ügyben az állammal kötött több milliárdos értékű szerződésekről van szó, és az állammal szerződő felek tulajdonosi háttere offshore társaságnak minősül..

Az Omninvest, ahogy eddig, úgy ezután is nyitottan áll minden vizsgálat elé – közölte az influenza elleni oltóanyagokat gyártó társaság az MTI-vel szombaton annak kapcsán, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az előző ciklus alatt kötött állami szerződéseket, köztük az Omninvestét is vizsgálja

Az Omninvest közölte, hogy egyeztet a magyar kormány illetékes szerveivel a 2006-ban elnyert k+f támogatás európai versenyjogi kérdéseiről. Leszögezik ugyanakkor, hogy a cég az akkor kötött szerződés minden elemét maradéktalanul betartotta és betartja.

Példaként említik, hogy a támogatási pénzösszeg felhasználásával végrehajtott, világszínvonalú fejlesztéseknek köszönhetően a 2009-ben és idén külföldre eladott oltóanyagok után az államnak több mint 110 millió forintos hozzájárulást fizetett meg az Omninvest az érvényben lévő szerződése alapján.

A cég közleménye arra is emlékeztet, hogy tulajdonosi struktúrája a közelmúltban átalakult, mára teljesen transzparens: az Omninvest tulajdonosa egy nagyváradi társaság, amelyet öt magyar magánszemély birtokol.