Újabb két fővárosi szórakozóhelyet zárattak be

Két újabb fővárosi szórakozóhelyet zárattak be a katasztrófavédelem szakemberei egy szombat éjszaka tartott ellenőrzést követően.

hirdetés

Az Országos Katasztrófavédelmi Hatóság vasárnapi közleményében emlékeztet arra, hogy ezt megelőzően péntek éjjel is nagyszabású akció zajlott a fővárosban. Annak során összesen 13, a Hajógyári-szigeten és Budapest belvárosában lévő szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal munkatársai. Akkor számos hiányosságot tártak fel, és két szórakozóhelyet bezárattak.

Egy nappal később, szombaton, a késő éjjeli órákban a katasztrófavédelem hatósági szakemberei szúrópróbaszerűen több szórakozóhelyet újra ellenőriztek, és ezek közül is bezárattak kettőt – közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

Hajdu Márton tűzoltó főhadnagy közleménye szerint a katasztrófavédelem szombat éjjeli akciója során két szórakozóhelyen olyan hiányosságokra bukkantak, amelyek miatt be kellett záratni őket. Hangsúlyozza, hogy a hatósági szakemberek olyan súlyos tűzvédelmi hiányosságokkal szembesültek, amelyek veszélyeztetik az ott tartózkodók biztonságos szórakozását.

Kiemelte, hogy ezek a helyek nem tettek eleget az előírt kiürítési feltételeknek, nem volt meg a szükséges rendezvénytartási engedélyük, és nem határozták meg azt sem, hogy mekkora a hely maximális befogadóképessége. A kiadott tiltó határozat értelmében a két szórakozóhely addig nem nyithat ki ismét, amíg az üzemeltető nem tesz eleget a tűzvédelmi előírásoknak.