Újabb videofelvételt tettek közzé a chilei bányászokról

Újabb videofelvételt tett közzé a chilei állami televízió az augusztus 5-én mintegy 700 méteres mélységben rekedt bányászokról.

hirdetés

A néhány napon belül immár második, vasárnap este bemutatott videó a 33 bányászt ezúttal is meglehetősen jókedvűen mutatja. A bányászok a nagy hőség miatt valamennyien félmeztelenek. A felvételen a bányászok családtagjaiknak küldtek üzeneteket. Sokan közülük eközben elsírták magukat. Mások arról számoltak be, hogy soruk jobbra fordult, amióta élelmet és ivóvizet, gyógyszereket, valamint egyéb személyes dolgokat küldtek számukra, amiért köszönetet mondtak a hatóságoknak.

Az augusztus 5-én az Atacama-sivatagban lévő San José-i réz- és aranybányában, 700 méteres mélységben rekedt 33 bányász mentése akár 100 napig is eltarthat, mivel kiszabadításukhoz egy 66 centiméter átmérőjű alagutat kell fúrni. A mentési munkálatokat nehezíti, hogy a kőzet állaga nem stabil. A fúrás a tervek szerint hétfő délután kezdődik. A munkálatokat egy különleges ausztrál fúróberendezéssel az állami tulajdonban lévő Codelco bányaipari társaság végzi.