Újra járnak a vonatok Budapest-Pécs vonalon

Ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest-Pécs vasútvonalon, miután helyreállították a vasárnapi esőzésekben megsérült pályaszakaszt helyreállították. Az IC-pótjegyeket keddig váltják vissza.

hirdetés

Helyreállt kedden hajnalban a forgalom a Budapest-Pécs vasútvonalon és ismét a megszokott menetrend szerint közlekednek a MÁV járatai a vasútvonal Kurd-Szakály-Hőgyész közötti szakaszán, ahol a vasárnap esti esőzés után az utasok biztonsága érdekében forgalomkorlátozást vezetett be a vasúttársaság.

A vasárnap esti viharban a vasútvonal Kurd-Döbrököz közötti szakaszán a hömpölygő esővíz több száz méter hosszan kimosta a zúzott követ, és nagy mennyiségű hordalékot, gallyat hordott a vasúti pályára.

Ezért az utasokat ezen a szakaszon autóbuszokkal szállították. A MÁV közölte, hogy a Budapest-Pécs vonalon közlekedő InterCity járatokra korábban megvásárolt hely- és pótjegyeket az utasok kedden éjfélig bármelyik belföldi személypénztárban kezelési költség nélkül visszaválthatják.