Újra sikerült nekik: 760 ezret lopott a trükkös

A rendőrség hétfői közlése szerint egy pécsi férfitól vitt el még múlt szerdán 760 ezer forintot egy, a nyugdíjfolyósító munkatársaként bemutatkozó személy.

hirdetés

Azt állította, hogy nyugdíj kiegészítést hozott a sértettnek, és kérte, hogy mutasson egy 20 ezres címletű bankjegyet, hogy annak sorszámát felírhassa. Miután megfigyelte, hol tartja pénzét az idős ember, egy alkalmas pillanatban elvitte az ott tartott teljes összeget – ismertette az esetet a pécsi kapitányság.

Mint hozzátették, “a rendőrség felhívja a lakosság, főleg az idős, egyedülálló emberek figyelmét, hogy ne engedjenek be lakásukba idegent, és főként ne vegyenek elő a jelenlétében pénzt, mert így kiszolgáltatják magukat a tolvajoknak. A nyugdíj kiegészítést ugyanolyan módon kapják meg, mint a nyugdíjukat, postás útján, vagy bankszámlára utalva”.

“Ha valaki arra hivatkozik, hogy pénzt hozott, az valótlant állít, és rossz szándékkal érkezett. Semmi nem indokolja a bankjegyek számának felírását sem, ezzel csak a pénz rejtekhelyét próbálják megfigyelni a tolvajok” – figyelmeztetnek.