Újra szigetvári tulajdon a távhőszolgáltató és a kórház

Sajtóközlemény: “Május 1-től a Szigetvár Város Önkormányzata és a Medical Investments Zrt. által a napokban aláírt megállapodás értelmében a Szigetvári Kórházat üzemeltető SzigetvárMED Kft., valamint a Szigetvár Városának közel 900 lakásának távhőszolgáltatását végző Szigetvári Távhő Kft. gazdasági társaságok irányítását Szigetvár Város Önkormányzata veszi vissza úgy, hogy mindkét gazdasági társaságban ettől az időponttól újra 100 %-os tulajdonjoga van.

hirdetés

Szigetvár Város Önkormányzata és a Medical Investments Zrt. közös törekvése, hogy a kórház-szolgáltató és a távhőszolgáltató gazdasági társaságok önkormányzat általi visszavétele együttműködés útján, kulturált, jogállami keretek között történjen.

Ezért egyezség jött létre a felek között 2011. április 27. napján, miszerint a kórház és a távhőszolgáltató átvételét követően a Medical Investments Zrt. három hónapos átadás-átvételi eljárás keretében adja át a két gazdasági társaságra vonatkozó összes információt az önkormányzatnak és közreműködik a zökkenőmentes átadás-átvételben, de az önkormányzat az üzletrészek megvásárlásán túl már kinevezi az új ügyvezető igazgatót, és a felügyelő bizottságot.

A következő időszakban mind Szigetvár Város Önkormányzata, mind a Medical Investments Zrt. számára kiemelkedően fontos a stabil működésre alapuló rövid-, és középtávú stratégia mielőbbi kialakítása, mely mind a tulajdonos Önkormányzatnak, mind a munkavállalóknak, mind a szakértőknek számtalan feladatot ad majd, így a felek közös akarattal jelen kommünikén túlmenően nem kívánnak a témáról további információkat szolgáltatni, energiáikat inkább a cselekvésre tervezik fordítani.

2011. Április 28.

Szigetvár Város Önkormányzata Medical Investments Zrt.”