Lezárták a 6-os utat Bonyhád és Szekszárd között

Utakat, házakat öntött el a víz a hétfőn lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt Bonyhád térségében – közölte a katasztrófavédelem. Kakasd központjában negyven centiméteres víz áll, a Kossuth utcába háromezer homokzsákot szállítottak a lakóházak védelmére – tájékoztatott Szilasi Lajos, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

hirdetés

Kisdorog főutcáján kora délután egyméteres víz folyt át, Bonyhád-Majoson a VII. utcában házakba folyt be a víz. Nagymányokon a megáradt Mocsárvölgyi árok vize árasztotta el a Kossuth utcát, Závodon a Fő utca hét házát öntötte el a víz.

A katasztrófavédelem közlése szerint Dombóvár környékén is gondokat okoz a csapadék; Döbröközön kidőlt egy lakóház fala, Csikóstőttősön pedig óránként húsz centimétert emelkedik a vízszint a Hábi-árokban, amelynek vize egy hónap alatt kétszer öntötte el a közeli Petőfi utca házait.

Vízátfolyások miatt lezárták a 6-os utat Bonyhád és Szekszárd között, és nem járható a Bonyhád-Majos és Aparhant közötti útszakasz sem.

Kisdorog és Bonyhád, valamint Tevel és Mucsi között több gépkocsi elakadt az úttestre hordott sárban, a járműveket tűzoltók szabadították ki.