Utakat öntött el, hidakat, kerítéseket sodort el a hajnali eső

Utakat tett járhatatlanná, pincéket öntött el, hidakat, kerítéseket sodort el a szerda hajnali nagymennyiségű esőzés Somogyban.

hirdetés


A rendőrség közlése szerint a Kaposvár és Balatonlelle közötti 67-es úton a vízátfolyások okozta iszaplerakódás miatt Vadépusztánál, valamint Somogybabod és Gamás között forgalomkorlátozásra kell számítani. Tengelyig ér a sár a 65-ös úton a tabi elágazásnál, ezért ott teljes szélességében le kellett zárni az utat – közölte Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A katasztrófavédelem ügyeletén hajnali négy óra óta folyamatosan cseng a telefon. Vízbetörésekhez, elárasztott udvarokhoz, pincékhez, vízátfolyásokhoz kérnek segítséget – tájékoztatta Pintér Sándor ügyeletes az MTI-t. Andocs térségében hidakat, kerítéseket sodort el a víz, de Somogyfajsz, Somogyvár Felsőmocsolád és Mernye környékén is gondot okozott a jelentős mennyiségű eső.

Kaposvárra a kora reggeli órákban dörgéssel, villámlással érkeztek a viharfelhők. Hét óra előtt rövid ideig felhőszakadásszerű eső zúdult a városra.