Varázsszőnyegek a belvárosban

Új és több mint száz éves szőnyegek kiállítása és vására nyílt a pécsi belvárosban. A háromszáz darabos kollekcióban a legdrágább értéke meghaladja a 2,5 millió forintot. 

hirdetés

Klasszikus ívminták, geometrikus formák és a mai modern kor elvárásainak is megfelelő perzsa szőnyegek sorakoznak a Palatinos Hotel aljában.

– Van köztük 110 éves, de a legtöbb új darab. Négyzetméter árát tekintve a pár tízezer forinttól, egészen a százezerig is elmehet egy-egy speciálisan csomózott szőnyeg – mondja az iráni származású szőnyegkereskedő, dr. Dehkhodania Feridoon.

Több száz darab közül választhatunk

Az orvosként praktizáló, de főként szőnyegekkel kereskedő Feridoon olyan darabokat is elhozott, amelyik kiterítve alig öt négyzetméter, de értékét tekintve több mint 2,5 millió forintot ér.

– Ezeket egy ember, egy teljes évig csomózza. Anyagát tekintve pedig selyem, ezért kerül ennyibe – magyarázza Feridoon.

[frame] Természetes szépség

Az iráni szőnyegek a leghíresebbek a világon. Ennek egyik titka, hogy csak természetes anyagokat használnak az elkészítéséhez. A színezéshez például gránátalmát vagy friss dió héját, esetleg hennát. [/frame]

Akinek megtetszenek a darabok ingyen házhoz szállítják azokat, hogy a leendő vásárlók kipróbálhassák, miként mutat a lakásban, illik-e arra helyre az adott szőnyeg, ahová szánják.

A kiállítás és vásár a Palatinus Hotelben május 4-től 13-ig tekinthető meg.

 

  • pécsi

    Eddig a plázában árusitották. Hogyan kapott ilyen exkluziv helyet?