Vigyázat! Gyerekbalesetek!

Bicikli, roller, görkori, medence – csak pár eszköz azok közül, amelyek miatt súlyos gyerekbalesetek történhetnek. A vakáció alatt sokszorosára nő a gyerekbalesetek száma, s az egyik biztosító adatai szerint tavaly nyáron csaknem 3.000 gyerekbalesetet jelentettek be az országban.

hirdetés

A következő hetekben a szülőknek érdemes felkészülniük, hiszen az önfeledt játéknak gyakran kisebb-nagyobb baleset a vége. A szakemberek azt tanácsolják, hogy mindenképpen legyen otthon elsősegély-felszerelés, amelyben van fertőtlenítő, sebkezelő, sebtapasz, kötszer, esetleg fájdalomcsillapító gyógyszer.

A nyári időszakban az egyik legnagyobb veszélyforrást a közlekedés jelenti. A hőségben a gyerekek figyelme is jelentősen csökken. Éppen ezért az autósoknak különösen óvatosan kell vezetniük.

A másik fő veszélyt a nyílt vizek és a medencék jelentik. Fontos, hogy a gyerekeket ne engedjük felhevült testtel a vízbe, és mindig figyeljünk rájuk pancsolás, fürdés közben. Az extrém UV sugárzás miatt pedig kenjük be őket naptejjel.

hirdetés

Hirdetés