Viharos szélre kell készülni a hétvégén

Nagy havazásra nem, viszont viharos szélre kell készülni a hétvégén. Darányi Mariann, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, hogy a következő napokban számottevő csapadék nem várható, csak kisebb záporokra és hószállingózásra van esély; szombaton viszont országszerte viharossá fokozódhat a szél.

hirdetés

Az éjszakai órákban lehűl a levegő, így szombaton a maximum hőmérséklet már csak plusz 1-6 fok között várható. Emellett a szél viszont fokozatosan erősödni fog. Vasárnap, illetve a jövő hét első napjaiban változékony időre van kilátás.

A többször megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre mindennap számítani lehet, jelentős mennyiségű csapadék viszont nem várható, inkább csak kisebb hószállingózásra van esély. A hőmérséklet a sokévi átlag körül alakul. A hajnali órákban mínusz 3, mínusz 8 fok várható, és napközben is csupán 0 és plusz 5 fok közötti hőmérsékletre van kilátás.

A mostani előrejelzés szerint több csapadékra jövő csütörtöktől lehet számítani. Szilárd halmazállapotú csapadék inkább északon valószínű, a déli megyékben esőre kell készülni – mondta a meteorológus.