Visszatérne G. Nagyné Maczó Ágnes

Visszatérne a napi politikába G. Nagyné Maczó Ágnes; a kisgazdapárt és az Országgyűlés egykori alelnöke független polgármesterjelöltként indul Ürömben az önkormányzati választáson. Az ötgyermekes ügyvéd korábban, 1999 és 2002 között már volt polgármester a Pest megyei Üröm községben.

hirdetés

G. Nagyné Maczó Ágnes 1990-ben az MDF színeiben került a parlamentbe, de rá egy évre kilépett a frakcióból, majd – egy ideig független képviselőként – a Torgyán József vezette Független Kisgazdapárthoz (FKGP) csatlakozott; 1994 és 1997 között a párt, illetve az Országgyűlés alelnöke volt.

Mivel a Torgyán József által képviselt politika ellen fordult, kizárták a pártból, posztjaitól is meg kellett válnia. 1998-ban megalakította az Új Szövetség Magyarországért nevű pártot, mely nem érte el a parlamentbe jutási küszöböt, így G. Nagyné nem szerzett országgyűlési képviselői mandátumot, ám egy évvel később az időközi önkormányzati választáson Üröm polgármestere lett ( 2001-ben az FKGP visszahívta, alelnöki székét is visszakapta, tagságát a párt szétbomlásakor vesztette el). A polgármesteri tisztséget 2002-ben az MSZP-s színekben nyert, jelenleg független Laboda Gábor vette át Ürömben.

A mostani önkormányzati választáson kettejük mellett az Ürömi Településfejlesztési és Érdekvédelmi Egyesület által jelölt Lökkös Attila László indul a községben a polgármesteri posztért.

Ugyanezen a településen Storcz Botond, többszörös olimpiai bajnok és világbajnok kajakozó ismét a képviselői mandátumért szállt ringbe, ő jelenleg a helyi képviselő-testület független tagja.