Vivicittá: több mint kétezren futottak Pécsett

Április 14-én, szombaton 2060-an neveztek a pécsi 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A mezőny 14:30-kor rajtolt el a Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehetett Pécsért futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein. A baranyai megyeszékhelyen 2003 tavaszát is futással köszöntötték a város lakói, és a futóesemény most visszatért.
A rajt előtt fél órával 20 alsó tagozatos, sérült gyermek futott egy jelképes kört a Széchenyi tér körül, a rajtból indulva, a Fogyatékkal élők Sportszövetsége hétvégi pécsi diáksport találkozójának képviseletében.

hirdetés

A 2,8 kilométeres távot a férfiaknál a pécsi Kiss Dávid, a PSN Zrt. Sportegyesület futója teljesítette a leggyorsabban, 9:25 alatt. Őt szintén az egyesület két futója, Marát Patrik és Magyar Huba követték, akik egy másodperces különbséggel értek be a célba.

A hölgyeknél is helyi dobogó született, elsőként Szabó Tünde, a DOVA SE futója szakította át a célszalagot 11:01-es idővel. A második helyezett Nagy Krisztina, a Mogyi versenyzője, a harmadik Müller Hédi, a PSN Zrt. Sportegyesület futója lett.

A futóeseményhez jótékonysági akció is kapcsolódott, a Telekom 500.000 forintot adományozott a pécsi Tölösi Péter Alapítványnak, amely az összegből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjaikat támogatja.

Eredmények:

Nők:
1. Szabó Tünde, DOVA SE, 11:01
2. Nagy Krisztina, Mogyi, 12:18
3. Müller Hédi, PSN Zrt., 12:26

Férfiak:
1. Kiss Dávid, PSN Zrt., 9:25
2. Marát Patrik, PSN Zrt.,9:32
3. Magyar Huba, PSN Zrt., 9:33

(X)