Zárt ajtók mögött kezdődött Stohl András kártérítési pere

Elkezdődött a Fővárosi Törvényszéken Stohl András színész-műsorvezető kártérítési pere csütörtökön. A bíróság személyiségi jogokra hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el.

hirdetés

Stohl András két évvel ezelőtt a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt; a rendőrök otthonából előállították. Mint kiderült, nemcsak alkoholt, hanem kokaint is fogyasztott a baleset előtt.

A színészt a Budakörnyéki Bíróság tavaly első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, ezt a Pest Megyei Bíróság másodfokon tíz hónap börtönre mérsékelte.

Stohl András börtönbüntetésének letöltését tavaly októberben kezdte meg, és idén márciusban szabadult feltételesen.
A balesetben megsérült idős férfi és lánya azért indított pert, mert sem a színésszel, sem a biztosítójával nem tudtak megegyezni. Azt kérik a bíróságtól, hogy állapítsa meg, a színész megsértette “oltalmazott testi és lelki épséghez és egészséghez” való jogukat. Azt is kérik, hogy a bíróság kötelezze az alpereseket, fizessenek nekik összesen 11,5 millió forint nem vagyoni és 679 ezer forint vagyoni kártérítést. Stohl András a kereset elutasítását kérte.

A csütörtökön kezdődött kártérítési peren Stohl András nem vett részt.

Mester Csaba, a sérült idős férfi ügyvédje a tárgyalás előtt elmondta, hogy a gyógytornász szerint tovább romlott ügyfele lábának állapota, jelenleg 40 fokkal hajlik kevésbé, mint a baleset előtt. Hozzátette: a személyiségi jogok védelme miatt kért zárt tárgyalást.

Mester Csaba hangsúlyozta, hogy ügyfeleit felzaklatja a média fokozott figyelme. Úgy véli, a média egyes képviselői az idős férfit teszik felelőssé azért, mert megsérült.