A kampányidőszak végéhez közeledve a Magyar Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula egy standolással egybekötött rövid sajtótájékoztatót tartott Pécs belvárosában. Esélyeiket latolgatva a pártelnök optimistán nyilatkozott, szerinte bennük van az 1% fölötti eredmény. 

Thürmer elmondta, a Munkáspárt szerint Magyarországnak stabil, kiegyensúlyozott fejlődésre van szüksége. A stabilitás és a törvényesség megtartását mindennél fontosabbnak tartják, ezek érdekében van mit tenni. 

– 30 év telt el és az ország terheinek többségét még mindig a dolgozó emberek viselik, cserébe azonban vajmi keveset kapnak. Adjunk a dolgozó embereknek kétszázezer forintos minimálbért adómentesen, a nyugdíjasoknak minimum százezer forintos nyugdíjat.

Thürmer szerint most nagyon sokan mennének nyugdíjba olyanok, akiket a rendszerváltás után úgy foglalkoztattak, hogy nem jelentették be őket vagy csak minimálbért kaptak. Abból a pénzből ma nem lehet megélni. A nyugdíjasokat azzal is segíteni lehetne, hogy a gyógyszerellátást 65 év felett ingyenessé tennék.

A fiataloknak a Munkáspárt nem csak hitelkonstrukciókkal segítene, több lakást, szociális lakásokat alakítanánk ki. Az első munkahely lehetőségét államilag kellene megteremteni.

Thürmer szerint az embereket versenyképessé kell tenni a társadalomban és Európában. Ehhez pedig az egészségügyre, oktatásra a jelenlegihez képest kétszer annyi pénzt kellene fordítani.

– A Munkáspárt elítéli az olyan pártokat, akik nyilatkozataikban félrevezetik az embereket. A jelenlegi bonyolult helyzetben higgadtságra, őszinteségre, maximális önfegyelemre van szükség. Ehhez kíván a párt hozzájárulni – mondta Thürmer.

Baranya megyében két jelöltje van a Munkáspártnak, egy Szigetváron és egy Mohácson. Habár pécsi jelöltjük nincsen, a listás szavazatokat várják országosan.

hirdetés