Bajnaiék felszámolnák a gyermekéhezést

Az Együtt-PM garanciát vállal arra, hogy kormányra kerülése esetén egy éven belül megszünteti a gyermekéhezést és rendbe teszi az állami gyermekétkeztetést.

hirdetés

Erről Dorosz Dávid és Szabó Rebeka független országgyűlési képviselők, a szövetség politikusai beszéltek szombaton, Budapesten újságíróknak.

Dorosz Dávid elfogadhatatlannak nevezte a gyermekétkeztetés jelenlegi rendszerét, ezt szerinte a Törökbálinton történt konfliktus is jól példázza.

A képviselő azt mondta, a jelenlegi kormány “igazságtalan, elnyomó társadalompolitikája” miatt 100 ezerre nőtt az éhező gyermekek száma.

Szabó Rebeka szerint a fideszes politikusok nem foglalkoznak ezzel a problémával, hanem csak “dőzsölnek”. Példaként említette erre, hogy a közelmúltban több helyi önkormányzat kormánypárti képviselői szerveztek külföldi utakat közpénzből.

Csütörtökön soron kívüli mintavételt rendelt el a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola menzáján Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, mivel az iskola menzája ellen számos kifogás érkezett az elmúlt időszakban.

 • Pataki

  A Gyermekéhezést a szülőnek kötelessége megakadályozni !
  A Gyermekvédelmi törvény leírja a szülő KÖTELESÉGEIT. Gondoskodnia kell a gyermeke egészséges testi lelki szellemi,érzelmi fejlődéséhez .
  Tehát a szülőnek kell ,vagy az államnak,és el kell járnia a szülővel szemben is .
  Ha a szülő ennek önhibájából nem tesz eleget,fel kell jelenteni (hasonlóan az állatkínzókhoz).Ma többet kapnak ők mint az a szülő akitől már több gyermeket is el kellet venni !!!

  Ma gyáván elnézi a gyermekvédelem hogy sokszor állati körülmények között élnek gyermekek azért, mert a HIVATAL nem akarnak vagy mer kompromitálódni a szülőkkel .
  Az a szülő hogy teljesíti önként vállalt kötelességét ha az állam eteti őt is,és a gyermekét(gyermekeit) ? Erröl a törvényröl még csak nem is tájékoztatják a (leendő)kismamákat !

  Azt viszont aki példásan mindent lehetőségeihez képest megtesz , helyzetbe kell hozni de csak akkor ha ő is úgy áll hozzá !

 • vackor

  Bízonyítsd!

 • gulagnak

  Elárulom, hogy a külföldön élő/dolgozó 500.000 emberből 450.000 az előző kormány idején vagy azt megelőzően ment külföldre, szóval erős csúsztatás ezt a jelenlegi kormány nyakába varrni.

 • gulag

  Tenni is kell valamit mert ez a lelketlen csürhét nem érdeklik a gyerekek.Meg az se hogy családok szét szakadnakmert szülőknek el kell hagyni hazájukat mert itt nincs munkájuk.Ebben az országban csak a seggnyalók maradnak.

 • plusz

  Lélegeztetőgépet mindenkinek!