Bajnaiék felszámolnák a gyermekéhezést

Az Együtt-PM garanciát vállal arra, hogy kormányra kerülése esetén egy éven belül megszünteti a gyermekéhezést és rendbe teszi az állami gyermekétkeztetést.

hirdetés

Erről Dorosz Dávid és Szabó Rebeka független országgyűlési képviselők, a szövetség politikusai beszéltek szombaton, Budapesten újságíróknak.

Dorosz Dávid elfogadhatatlannak nevezte a gyermekétkeztetés jelenlegi rendszerét, ezt szerinte a Törökbálinton történt konfliktus is jól példázza.

A képviselő azt mondta, a jelenlegi kormány “igazságtalan, elnyomó társadalompolitikája” miatt 100 ezerre nőtt az éhező gyermekek száma.

Szabó Rebeka szerint a fideszes politikusok nem foglalkoznak ezzel a problémával, hanem csak “dőzsölnek”. Példaként említette erre, hogy a közelmúltban több helyi önkormányzat kormánypárti képviselői szerveztek külföldi utakat közpénzből.

Csütörtökön soron kívüli mintavételt rendelt el a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola menzáján Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, mivel az iskola menzája ellen számos kifogás érkezett az elmúlt időszakban.

Hirdetés