Fidesz: az emberek érezhetően jobban járnak

A kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően az emberek érezhetően jobban járnak, a háztartások jobban tudnak gazdálkodni, mint 2010 előtt – mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A kormánypárti politikus arról beszélt: Magyarország sokkal jobban áll a fizetések és a nyugdíjak értékének megőrzésében, mint korábban és mint számos európai ország. Szavai szerint nemcsak a Gyurcsány-korszakhoz képest jelentős a pozitív elmozdulás, hanem az elemzői várakozásokat is felülmúlják az adatok.

Hoppál Péter jelezte:az infláció továbbra is rekordalacsony, februárban alig volt érdemi pénzromlás, miközben az elemzők arra számítottak, hogy a tavalyi több lépcsős rezsicsökkentés hatása már nem fog olyan élesen jelentkezni. Negyven éve nem fordult elő, hogy a pénzünk ilyen stabilan őrizte volna az értékét – fogalmazott a szóvivő.

Mint kifejtette: a tartósan alacsony infláció, az elmúlt négy év adócsökkentési programja, valamint közszférában elindított béremelési programok együttes hatása, hogy több marad a munkavállalók zsebében.

Hoppál Péter szólt arról is, hogy az alacsony infláció és a reálbér növekedése mellett a többi fontos gazdasági mutató is megerősíti, hogy Magyarország jó úton halad a gazdaságpolitika és a foglalkoztatás területén. Az ország növekedési pályára lépett, az utolsó negyedévi 2,7 százalékos növekedés minden becslés feletti, s 22 éves rekord dőlt meg a foglalkoztatás területén – fejtette ki, megjegyezve: ma 4 millió 30 ezer ember dolgozik. Ezzel egyidejűleg a munkanélküliség aránya a Gyurcsány-Bajnai-korszak 11-12 százalékos mértékéről mára 9 százalék alá csökkent – tette hozzá.

Mint mondta, a választások komoly tétje, hogy az emberek hogy döntenek, visszafelé menjen-e az ország a kudarcokkal, munkanélküliséggel, megszorításokkal teli Gyurcsány-korszakba, vagy tovább haladjon a négy éve megkezdett úton.

Hirdetés