Így erősítene a Fidesz-KDNP a pécsi közbiztonságon

Több ponton is erősítene a város közbiztonságán a jobboldal. A Fidesz-KDNP frakció egy javaslatcsomaggal készül a csütörtöki közgyűlésre.

hirdetés

Hoppál Péter elmondta, a Fidesz elnökségének korábban már részletezett javaslatcsomagját vitatta meg a frakció szerda délután, s azt kiegészítve támogatta is a pontok megvalósítását.

Mint mondta, bár a város közbiztonsági statisztikái kifejezetten jók, s javuló tendenciát mutatnak, a pécsi emberek szubjektív biztonságérzetén javítani szeretnének. Hangsúlyozta: a rend fenntartása a rendőrség dolga, de amennyire lehet, igyekeznek segíteni a munkájukat.

Hoppál Péter 009

A javaslatok között szerepel, hogy az önkormányzat gondoskodjon a Pécs jelenleg harminchat pontján szolgáló térfigyelő kamerahálózatát újabb 12-15 készülék kihelyezésével való bővítéséről.

Azt is javasolják, hogy az önkormányzat nyisson egy ötmillió forintos pályázati keretet kellene a Pécsen működő polgárőr szervezetek eszközbeszerzéseinek támogatására. Azt is javasolja a frakció, hogy a polgármester kérjen segítséget a belügyminisztertől, hogy a Pécsen szolgáló polgárőrök autóbeszerzéseihez forrás érkezhessen. Azt is szeretnék, hogy az egymással határos polgárőrségek együttműködnének, s itt is, ott is járőröznének tagjaik.

A pécsi rendőrségnek azt javasolja a Fidesz-KDNP frakció a csütörtöki közgyűlésen, hogy fokozza az utcákon szolgáló gyalogos járőrök számát különösen a külső városrészekben, s hogy hétvégenként az éjszakai órákban a népszerű pécsi szórakozóhelyeken is gondoskodjon a szervezet ellenőrzésekről, felügyeletről.

A frakció azt is szeretné, ha a Belügyminisztérium növelné a Pécsen szolgáló rendőrök számát, ez ügyben a polgármestert kérik, hogy folytasson tárgyalásokat a tárcával.

A pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén hallgatja meg a Pécsi Rendőrkapitányság beszámolóját a város 2013. évi közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és a 2014. évi feladatokról. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést Páva Zsolt fideszes polgármester kérésére veszi napirendre a testület már most, a szokásos májusi időpont helyett.