A folytatásra szavazna az ÖPE

Az Összefogás Pécsért Egyesület szerint tovább kell haladni a megkezdett úton, s arra szólították fel a választókat, hogy a Fidesz-KDNP listáját, illetve annak képviselőjelöltjeit támogassák szavazataikkal a pécsiek.

hirdetés

Három helyszínen, városrészben az ÖPE három városházi képviselője beszélt arról pénteken újságíróknak, hogy mi történt az elmúlt négy évben Pécsen, s miért érdemes a választóknak szavazataikkal a folytatás, azaz a Fidesz-KDNP mellett letenniük a voksukat vasárnap. Kővári János, a szervezet városházi frakcióvezetője azt mondta, az elmúlt négy évben elindított programok és fejlesztések példaértékűek, ezért azokat folytatni kell.

Lengvárszky Attila, a szervezet belvárost képviselő egyéni önkormányzati képviselője arról szólt a pécsi vasútállomáson, hogy a ciklus egyik nagy érdeme az állomásépület közel 1,5 milliárd forintos felújítása és a városi buszközlekedés modernizálása.

kővári jános kampány2

– Naponta több tízezer pécsi buszozik, a vasútállomásra pedig napi 8-9 ezer utas érkezik körülbelül negyven vonatszerelvénnyel, ezért hatalmas segítséget jelent a megkezdett munka, mondta, hozzátéve: az állomásépület egy éven belül teljesen megújul, míg a ma futó 42 vadonatúj busz mellé is továbbiak érkeznek majd.

Arról is beszámolt, hogy a belvárosban elindultak a kerékpáros közlekedés fejlesztésével kapcsolatos munkák, új bicikliút épült, kerékpártámaszokat helyeztek ki. Ezt a programot is folytatni kell, amire a Fidesz-KDNP lehet a garancia.

Kővári János a tavalyelőtt teljes körűen felújított, a szocialista városvezetés alatt életveszélyessé vált Illyés Gulya iskolánál azt mondta, Kertvárosban minden olyan iskolát felújítanak, amely a jövőben is tanulókat fogad.

kővári jános kampány1

A három IMS-szerkezettel épült intézmény közül egy már készen áll, a Testvérvárosok terein most dolgoznak, míg a következő másfél évben az Árpád Fejedelem Gimnáziumra is több mint félmilliárdot költenek. Kiemelte: a városrészben javítottak az óvodák, bölcsődék állapotán, s bővítették a férőhelyek számát is.

Végh Péter, a keleti városrész ÖPE-s képviselője Pécsbányán azt mondta az újságíróknak, hogy a területen egy 1 milliárd forint értékű szociális rehabilitációs program indult. A cél nem pusztán az, hogy a leharcolt önkormányzati bérlakások megújuljanak, hanem hogy a helyiek munkát kapjanak, fejlődjön a közösségi élet, legyen céljuk az ott élőknek.

kővári jános kampány3

Beszámolt róla, olyan hátrányos helyzetű területeket újítanak meg ezekben a hónapokban, amelyekre évtizedek óta ráfért a fejlesztés. Hozzátette: a következő időszakban a csatornázási program is folytatódik, s mindent egybevetve az itt élő emberek felkarolása elindult végre. Hogy ez folytatódjon, a jelenlegi kormányzat működése mellett kell szerinte dönteniük a pécsieknek.

Hirdetés