A folytatásra szavazna az ÖPE

Az Összefogás Pécsért Egyesület szerint tovább kell haladni a megkezdett úton, s arra szólították fel a választókat, hogy a Fidesz-KDNP listáját, illetve annak képviselőjelöltjeit támogassák szavazataikkal a pécsiek.

hirdetés

Három helyszínen, városrészben az ÖPE három városházi képviselője beszélt arról pénteken újságíróknak, hogy mi történt az elmúlt négy évben Pécsen, s miért érdemes a választóknak szavazataikkal a folytatás, azaz a Fidesz-KDNP mellett letenniük a voksukat vasárnap. Kővári János, a szervezet városházi frakcióvezetője azt mondta, az elmúlt négy évben elindított programok és fejlesztések példaértékűek, ezért azokat folytatni kell.

Lengvárszky Attila, a szervezet belvárost képviselő egyéni önkormányzati képviselője arról szólt a pécsi vasútállomáson, hogy a ciklus egyik nagy érdeme az állomásépület közel 1,5 milliárd forintos felújítása és a városi buszközlekedés modernizálása.

kővári jános kampány2

– Naponta több tízezer pécsi buszozik, a vasútállomásra pedig napi 8-9 ezer utas érkezik körülbelül negyven vonatszerelvénnyel, ezért hatalmas segítséget jelent a megkezdett munka, mondta, hozzátéve: az állomásépület egy éven belül teljesen megújul, míg a ma futó 42 vadonatúj busz mellé is továbbiak érkeznek majd.

Arról is beszámolt, hogy a belvárosban elindultak a kerékpáros közlekedés fejlesztésével kapcsolatos munkák, új bicikliút épült, kerékpártámaszokat helyeztek ki. Ezt a programot is folytatni kell, amire a Fidesz-KDNP lehet a garancia.

Kővári János a tavalyelőtt teljes körűen felújított, a szocialista városvezetés alatt életveszélyessé vált Illyés Gulya iskolánál azt mondta, Kertvárosban minden olyan iskolát felújítanak, amely a jövőben is tanulókat fogad.

kővári jános kampány1

A három IMS-szerkezettel épült intézmény közül egy már készen áll, a Testvérvárosok terein most dolgoznak, míg a következő másfél évben az Árpád Fejedelem Gimnáziumra is több mint félmilliárdot költenek. Kiemelte: a városrészben javítottak az óvodák, bölcsődék állapotán, s bővítették a férőhelyek számát is.

Végh Péter, a keleti városrész ÖPE-s képviselője Pécsbányán azt mondta az újságíróknak, hogy a területen egy 1 milliárd forint értékű szociális rehabilitációs program indult. A cél nem pusztán az, hogy a leharcolt önkormányzati bérlakások megújuljanak, hanem hogy a helyiek munkát kapjanak, fejlődjön a közösségi élet, legyen céljuk az ott élőknek.

kővári jános kampány3

Beszámolt róla, olyan hátrányos helyzetű területeket újítanak meg ezekben a hónapokban, amelyekre évtizedek óta ráfért a fejlesztés. Hozzátette: a következő időszakban a csatornázási program is folytatódik, s mindent egybevetve az itt élő emberek felkarolása elindult végre. Hogy ez folytatódjon, a jelenlegi kormányzat működése mellett kell szerinte dönteniük a pécsieknek.

 • mi ez a hülyeség: kőváriék voltak IMHOF haverjai

  állítólag ők delegálták a Biokom FBbE
  akkor miről beszélünk?
  kŐVÁRI A PÉNZGYŰJTŐ ÉS KÖSZÖNNI SE TUDÓ KIS P…CS

 • CSAK NE A KŐVÁRIT!!!

  Sajnos mélységesen csalódtam/tunk Önben Kővári “ÚR”!
  Önt is bekebelezte a nagy narancsos testvér…
  Amikor segítségért fordultunk Önhöz, h talán élhetőbb és biztonságosabb környéken lakhassunk nem, h nem segített, de még válaszra se méltatott minket!

  Szerintem/tünk itt az idő és ki kel mondani, ennyi és ne tovább!!!

  Köszönjük!

  Szép napot!

 • vélemény csak egy Pécsi

  Csak az ÖPÉ-vel, és Kővárival ne ajánljátok a választást, mert minusz szavazókat kaptok cserébe. Nézd meg mi az az ÖPE! Nincs a név mögött senki. Nem tettek semmit 2009 óta elég ha csak a honlapra felnézel. De beszédes ha a tagokat nézed. És ha utána azt is a Kővári által “üzemeltetett NKFT-k, Alapítványok, és a városi cégekben, kik vesznek részt. Elmondom. Kővári fő tevékenysége az elmúlt 4 évben az volt hogy családjának, és ÖPÉs társainak, illetve azok családjának teletömte a zsebeit /pl 15 milla Patrónus kft/.de folytathatnám. De biztos sokat tud Kővári elvtárs, mert nem dobják még ki. Bár ő is ügyesen forog mint a szélkakas, mindig amerre a szél fúj.

 • ÉN+Én

  Mi az az ÖPE ? Kővari elvtárs családi vállalkozása , mivel tagsága nincs ! Egyébként még a csatornázásról is hazudik komplett utcák vannak még most is kihagyva. Még csak tervbe sincs véve az utca közmüvesitése. majd megtudja az elellenőrző bizottság időben, aztán lehet siránkozni kinyúlta le a lóvét!!

 • NA-NE-MÁ!

  Amit a mit saját bőrünkön tapasztaltunk az elmúlt négy évbe. Nehezekben tudunk megélni a fizetésünkből!
  Elvették a magán nyugdíjunkat, egykulcsos adó, áfa emelés, építmény adó, és még sorolhatnám különféle bevezetett adókat. Nincs munkahely fiatok idősek külföldre mennek dolgozni vagy más városba.
  Az egy kulcsos adó és a rezsi csökkentés nem igazságos. Családi adó kedvezmény hazugság mert a kisegítő közalkalmazott minimálbért kap nem veheti igénybe. És még sorolhatnám. Ha olyan jól teljesítettek mint ahogy mondják akkor biztos rájuk szavaznák.

 • Kővári

  Kővári Úr legnagyobb baja hogy tájára sem ment körzetének, és elfelejtette kik választották meg. Az eredménye meg lesz ősszel.Én a helyébe nem indulnék. Elegánsan visszavonulnék, hogy ne égjek be.igaza van az előző hozzászólónak. Ez még itt a Balkán szélén is kevés.

 • Tamás

  Az elégedetlenkedők nem tudják, hogy miről beszélnek. Nagyon durva lenne ma a pécsi helyzet, ha az MSZP lett volna hatalmon itt az elmúlt négy évben. És a következő négy évben sem szabad őket a városháza közelébe engedni, mert átjátszanák a külföldiek kezére az egész települést. Ha vannak is hibák, legalább magyar kézben vannak a pécsiek. Ez alap a fejlődéshez és ezért köszönetet kell mondanunk szavazatunkkal a vezetőknek.

 • Kővári Úr! Én bíztam Önben. A nagy röss, vehemencia, amivel belevetette magát 4 éve a pécsi történetbe, a nagy megújítás, sokaknak volt szimpatikus. Mára Ön megbukott. Oda a bizalom. Ön is olyan, mint akirke köpköd és elmúlt 8 évezik. Ez már itt a balkánon is nagyon kevés Uram. Ennél sokkal több kell! Ön megbukott, és erről mi mondunk majd Ön felett ítéletet!

 • Kővári az álcivil?

  Csak őt ne tovább..és Kertvárosban főleg ne!

 • Névtelen

  …csak a Kővárit ne….

 • toto

  Saját vélemény-nek
  Emlékszel még a tollerkorszakara? hasznos beruházások: repülőtér – expocenter – aszfaltozás 9 milliárdért – hitelből + 3 milliárd jutalomosztás – buszcég “értékesítése”
  ezzel szemben 2009 óta: normálisan működik a város, belváros megújúlása, sikeres EKF, Kodály-központ, Tudás-központ, science building, 400 ágyas, új buszok, végre eltűnik a 26 emeletes – ha nem ezt látod, nem ebben a városban élsz

 • Szőcs

  Szerintem nincs alternativája a Fidesznek, hibák vannak, de a többi katasztrófális morális állapotban van. A JOBBIK a másik akik nem demoralizálódtak a titkos betétkönyveikkel, százmillióikkal.

 • Game Over!

  ” Tisztelt” egyesület!!
  Javaslom, inkább az egyetemi eltusolt botrányukról beszéljenek, és az onnan lenyúlt pénzekről csacsogjanak..!!!

 • Saját vélemény

  Egyik párt, jelenlegi és korábbi városvezetés és képviselő mellett sem szeretnék állást foglalni, de azért úgy megjegyzem, hogy a 3 említett dolog közül amit mint megkezdett programot említenek, a Vasútállomás felújítása nem a MÁV “érdeme”? Már az EKF előtt is arra vártunk, hogy a MÁV elkezdje a felújítást, azt nem a város érte el. A városvezetés érdeme az lenne vagy lett volna, hogy ha Vasútállomás megújulása mellett a Főpályaudvar megújításról döntöttek volna vagy elkezdték volna, így majd jön az utas a vonattal egy szép hátsó részt fog majd látni majd kilép a főkapun és egy siralmas állapot fogja fogadni. Mellesleg ha ezekkel kampányolnak most akkor mivel fognak kampányolni Ősszel a Polgármester választáson, amikor tényleg azt kellene bemutatni, hogy mennyit fejlődött a város, de úgy érzem ez ügyben sem a jelenlegi sem az elmúlt városvezetések sem húzhatják ki magukat…