Kőhegyi-ügy: Németh Zsolt vizsgálatot kért pénteken

Németh Zsolt 004

Személyesen, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális központjában adta be kérelmét Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy a szervezet indítson vagyonosodási vizsgálatot Kőhegyi István ellen.

– Hétfőn jelentettem be, hogy megteszem ezt a lépést. Azért csak pénteken jöttem, mert az elmúlt napokban azt reméltem, hogy Kőhegyi István maga áll a nyilvánosság elé. Rajtam kívül ugyanis a sajtó is magyarázatot várt arra a kérdésre, hogy országgyűlési mandátumának 2010-es elvesztését követően nem egészen egy évvel hogyan keletkezett közel 75 millió forintos megtakarítása egy napvilágra került számlakivonat szerint – mondta el Németh Zsolt a sajtó képviselőinek, miután átadta kérelmét az adóhivatal regionális központjában.

A Jobbik parlamenti képviselője hozzátette: nem feltételezik, hogy Kőhegyi – akinek 2010-ben még vagyonnyilatkozata szerint közel ötvenmilliós tartozása és kétmillió forintnyi készpénze volt – törvénytelenül halmozta fel pénzét, de mivel nem nyilatkozott annak eredetéről, az adóhivataltól várja a választ, hogy miből sikerült ekkora vagyonra szert tennie.

Várt, hátha előáll az infókkal  szocialisták megyei elnökségi tagja
Várt, hátha előáll az infókkal szocialisták megyei elnökségi tagja

Németh elmondta: továbbra is azt tanácsolja a volt MSZP-s képviselőnek, a Pécs Holding szocialisták által delegált felügyelőbizottsági tagjának, Tóth Bertalan képviselőjelölt állítólagos kampányfőnökének, de minimum kampányemberének, hogy számoljon be az embereknek vagyona eredetéről – így a jobbikos képviselő.

[box title=”Együtt kampányolnak” box_color=”#db1f1f”]kőhegyi jimmyEz az autó szerepel Kőhegyi vagyonnyilatkozatában? A Suzuki Jimny most kampányautó…

Tóth Bertalannal eddig sokszor kint volt a vásárban (középen)
Tóth Bertalannal eddig sokszor kint volt a vásárban (középen)
[/box]

– Mivel nem cáfolta, hogy rendelkezik az ominózus 75 millió forinttal, a magánszemélyek, pécsi, baranyai vállalkozók számára is érdekes lehet, hogyan lehet egy év alatt így meggazdagodni; tapasztalatait akár a közgazdaságtudományi kar tananyagába is be lehetne építeni – tette hozzá.

[box title=”Németh megnézte” box_color=”#a03131″]A képviselő azt mondta, a hét során személyesen tekintette át a pesti képviselői irodaházban Kőhegyi vagyonnyilatkozatát, hogy meggyőződjön róla, mivel rendelkezett 2010-ben. E szerint ekkor még csak 2 milliós megtakarítása, közel 50 milliós tartozása volt. Arról is meggyőződött Németh, mondta, hogy több mint tíz gazdasági társaságban volt érdekeltsége Kőhegyinek.[/box]

Hirdetés