Listát állított az Összefogás is

Hétfőn délután az Összefogás pártjai átadták a Nemzeti Választási Irodának azokat dokumentumokat, amelyek alapján az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és az MLP közös országos listát állított az áprilisi országgyűlési választásra – adta hírül az MTI.

hirdetés

Az ellenzéki pártok közleményükben kiemelték: az Összefogás politikusai köszönik támogatóik, a képviselőjelöltek ajánlásához nevüket is adó választópolgárok segítségét, és kérik, hogy április 6-án minél többen nyilvánítsák ki akaratukat a szavazóhelyiségekben is.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteki ülésén vette nyilvántartásba az első országos listát az áprilisi országgyűlési választásra, a Fidesz-KDNP közös listáját.

Az országgyűlési képviselők választásán az a párt állíthat országos listát, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább huszonhét egyéni választókerületben állított jelöltet; két párt közös egyéni választókerületi jelöltek alapján közös pártlistát állíthat. Az országos lista bejelentésének határideje március 4., 16 óra.

hirdetés
Hirdetés