Kővári: Ezért más ez az Összefogás!

Közleményt adott az Összefogás Pécsért Egyesület annak kapcsán, hogy a Nemzeti Választási Bizottság szerint a választópolgárok megtévesztésére alkalmas az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP által az egyik közösségi oldalon használt “Összefogás Pécsért, Baranyáért” szlogenje.

hirdetés

Mint írták, az Összefogás Pécsért Egyesület „megnyugvással vette tudomásul, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elfogadta az egyesület által benyújtott kifogást, mely szerint az MSZP és társzervezetei megtévesztették a választókat azzal, hogy választási kampányt szolgáló Facebook-oldalukon az egyesület nevét szlogenként használva, továbbá a pártjaik jelöltjeit az Összefogás (mint név) jelöltjeiként feltüntetve azt a látszatot keltik, mintha az egyesület is támogatná jelöltjeiket”.

kővárijános

Beszámoltak arról, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy a pécsiek érdekeit szolgálja és egy életközpontú politikát megvalósulását segítse.

„2002-ben ezért az Összefogás Pécsért Egyesület saját jelölteket állított az önkormányzati választáson és saját jogon képviseletet nyert a Pécsi Közgyűlésben. 2002 és 2006 között az MSZP-vel szemben a pécsi civilekkel együtt harcoltunk a tubesi radar elhelyezése ellen, melyet a Gyurcsány-kormány és az akkori szocialista városvezetés a város polgárai többségének akarata ellenére kívánt megvalósítani. A pécsi civilek, a CMM-mel, az Összefogás Pécsért Egyesülettel, valamint a FIDESZ és a KDNP segítségével akkor megvédték a várost az MSZP arrogáns és cinikus hatalomgyakorlásával szemben.

2006-ban az Összefogás Pécsért Egyesület választási szövetséget kötött a FIDESZ-KDNP-vel, amikor az MSZP még újra magához ragadta a többséget egy azóta a Legfelsőbb Bíróság által is tévesnek minősített döntésnek köszönhetően, amelynek révén két mandátumot elvettek a polgári oldaltól. Így tovább folytathatta az MSZP azt a várospolitikát, amelynek következtében teljes mértékben eladósította a várost és ellehetetlenítette a működését.

2009-ben épp ezért Páva Zsoltot a FIDESZ-KDNP jelöltjét támogattuk az időközi polgármester választáson és magunk is kivettük a részünket az országgyűlési választásokon a FIDESZ-KDNP győzelmében, azzal hogy az egyesület alelnöke is szerepet vállalt ezen pártok támogatásával. 2010-ben így országgyűlési képviselője is lett az egyesületnek, aki a Parlamentben is a pécsiek érdekét szolgálta.

Többek között oroszlánrésze volt abban, hogy Kertvárosban két omladozó iskola is felújításra kerül, az idén őszre megépül az M-60 as Kertvárost elkerülő szakasza, hogy biztonságos legyen a közlekedés. Ezen kívül végre megépül az új Állatkert, s megújul a Melinda park, számos köztér, és nem utolsó sorban létrejött több száz új munkahely. Közel másfél milliárdból megújul a keleti városrész, és az előkészített tervezetek révén a következő öt évben megújul a város egésze: a közlekedés, az energiaellátás, a közterületek, a közösségek és a helyi gazdaság fejlesztésével.

Minderre az az összefogás adott lehetőséget, ami kezdeményezésünkre a város fejlődését szolgáló pártok, civil szervezetek, egyházak, gazdasági szervezetek és az Egyetem együttműködése révén jött létre.
Ez a valódi összefogás és nem egy darabjaira hullott párt, az MSZP darabjainak összeillesztése. Ők saját magukkal fognak össze a hatalom megszerzésért, mi pedig a pécsiekkel a városért.

Mi ebben hiszünk és ezt támogatjuk! Legyen összefogás Pécsért és a Nemzetért!” – jelentette ki Kővári János frakcióvezető az egyesület nevében.