Összefogás: feljelentés a név miatt

Az Összefogás Párt feljelentést tett “név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt”. Szepessy Zsolt pártelnök hétfőn személyesen nyújtott be feljelentést ismeretlen tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen.

hirdetés

Az Összefogás Párt az MTI-nek küldött közleményében emlékeztetett, hogy korábban levelet írt az Összefogás miniszterelnök-jelöltjének, Mesterházy Attila MSZP-elnöknek, és kezdeményezte “a névlopás által kialakult helyzet tárgyalásos tisztázását”, ám megkeresésére nem kapott választ.

Szepessy Zsolt a név-, illetve szlogenhasználattal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldali pártszövetség nevében Szigetvári Viktor és két társa is tett már feljelentést, ők azért mert szerintük a kormánypártok saját kampányukhoz elorozták a kormány “Magyarország jobban teljesít!” szlogenjét.

“Ugyanezek az önérzetes úri emberek nem láttak abban semmi rosszat,hogy az Összefogás Párt nevét – szerintük csupán egy szlogent – ők maguk is használják. Hogyan is van ez?” – vettette fel.

Közölte, nem akarnak szótlanul elmenni “ekkora álszentség mellett”, ezért döntöttek úgy, hogy ők is feljelentést tesznek.

Azt írták, szerintük az “összefogás” név a magyar politikai életben az elmúlt öt évben jól bejáratott védjegy, szlogen egyértelműen az Összefogás Párthoz kötődött, a választók ezen a néven tudják azonosítani a pártot és tevékenységét. Közölték, az Összefogás Párt jelentős összegeket költött nevének, szlogenjének, védjegyének megismertetésére, ezért az komoly anyagi és szellemi értéket is képvisel.

Úgy látják, más pártok és civil szervezetek is használták ugyan az összefogás szót, ám mindig figyeltek a megkülönböztethetőségre. “A nyolc év rossz kormányzás alatt elkényelmesedett és önteltté váló baloldali vezetők most szakítottak ezzel a kimondott-kimondatlan szabállyal és egy az egyben, már a látszatra sem adva, ellopták tőlünk az Összefogás nevet és azt saját választási kampányukban használják” – írták.