Rezsi: 6 milliárd marad a pécsieknél

A rezsicsökkentés továbbvitelének célja, hogy Magyarország kínálja Európában a legolcsóbban az energiát – mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője kedden Pécsen. Csizi Péter alpolgármester szerint csak a mostani kormány rezsicsökkentéseivel hatmilliárd forintot hagytak a pécsieknél.

Németh emlékeztetett rá, az idén három lépésben lesz kisebb a rezsi, a gáz ára április 1-jével 6,5 százalékkal, az áramé szeptemberben 5,7 százalékkal, a távhőé októberben 3,3 százalékkal csökken.

Csizi Péter (Fidesz), pécsi országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy a rezsicsökkentés egyik legnagyobb haszonélvezői a távfűtéses panellakásokban élők. Ők ugyanis, mondta, alternatív módszerekkel csak nagyon kis mértékben tudnak takarékoskodni a fűtéssel.

Hozzátette: az első rezsicsökkentés óta 5,5 milliárd forint maradt a baranyai megyeszékhely lakóinak zsebében az energiaárak mérséklésének köszönhetően, a harmadik rezsicsökkentés pedig újabb 300 millió forintos megtakarítást jelent még idén a pécsieknek.

Azt mondta, az embereknek bele kell gondolniuk a választások előtt, mit jelentett nekik a rezsicsökkentés, s a baloldali kormányok, városvezetések idején hányszor emelték a tarifákat. Kitért rá: csak Pécsen a szocialista városvezetések idején 119-szer emelkedtek a rezsiárak, a baloldali összefogás egyik pécsi jelöltje, Tóth Bertalan pedig egymaga 82-szer szavazott a közüzemi tarifák növelése mellett.

Németh Szilárd úgy fogalmazott, 2014 a rezsiharcnak, a rezsicsökkentés megvédésének és továbbvitelének éve lesz. Hozzátette: a kontinens legolcsóbb energiaszolgáltatását szeretnék megteremteni a gazdaságban is, elsősorban az ipar területén.

Németh Szilárd, Csizi Péter

Elmondta: ha a családok kevesebb rezsit fizetnek, akkor biztonságuk növekszik, több szabadon elkölthető pénzzel rendelkeznek. A rezsicsökkentés további előnye, tette hozzá Németh Szilárd, hogy – mint ahogy az az elmúlt nyolc hónapban történt – nő a kiskereskedelmi forgalom vagy éppen csökken az infláció.

Szólt arról is, hogy az alacsony energiaárakat kínáló országok versenyképesek, így ahhoz, hogy hazánk jó befektetői és vállalkozói környezetet tudjon kialakítani, elengedhetetlenül szükséges az olcsó energia.

A politikus azt mondta, az előző szocialista kormányok nyolcéves működése alatt tizenötször emelték Magyarországon a gáz és az áram árát, ezért a gáz ára háromszorosára, a villamos áram tarifája kétszeresére emelkedett folyamatosan csökkenő reálbérek és 58,8 százalékos infláció mellett.

Úgy fogalmazott: a baloldali összefogás szereplői ellenzik a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedéseket, mert, mint mondta, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, a Bajnai Gordon-féle Együtt-PM tagjai, s szocialista képviselők közül is többen nemmel szavaztak, amikor ennek megszavazásáról döntött a parlament.

Hirdetés

24 HOZZÁSZÓLÁS

 1. tények továbbra is : a 444 adócsökkenés/tény/ mellett.
  1200 milliárd Ft. Áfa növekedés!/ez is tény/ a többi egy kis
  számtanóra!

 2. A 2010 és 2013 között végrehajtott adóváltoztatások 444 milliárd forintos adócsökkenést okoztak. A változások hatására az alsó hét jövedelmi tized adóterhelése összesen 134 milliárd forinttal emelkedett. A nyolcadik tized adója kismértékben csökkent, a kilencediké 72 milliárd forinttal mérséklődött, míg a legmagasabb jövedelműek adója 501 milliárd forinttal zsugorodott.

 3. Tény:

  2010 előtt egy átlag magyar jövedelme 41%-t fizette be adóként.
  Ma ez 39%! (Eurostat) Bukott tehát a “máshonnan a többszörösét hajtják be” elmélet!

  Ha az alacsony inflációt és a béremeléseket is figyelembe vesszük, elmondható, hogy összességében több pénz marad az emberek zsebében! A baranyai megyeszékhelyen ez 6 milliárd forint!

  Ez tény, nincs miről beszélni!

 4. Számszerűen: kötelező banki költségem a mit nem tudok megkerülni 20.000,-Ft volt
  A 2013.-évi 60.000,-Ft
  Különbség: 40.000,-Ft
  A rezsicsökkentés hatása: gyengén talán eléri a 30.000,-Ft-ot
  BUKTAM: 10.000,-Ft-ot

  Ez tény, nincs miről beszélni, amit eddig is tudtunk!

 5. erre mit lépsz hölgyem, uram?

  kérdezzünk meg mindenkit mennyi az ingatlanadója?

 6. most akkor 5,5 md vagy 6 md

  az ingatlanadó évente 3,5 md!!!!!!!!!!!!!!!!

  Csak a parádé!!!!!!!!!!!

 7. aki a rezsicsökkentés ellen van, az az eddigi rezsicsökkentésből adódó forintokat nyugodtan adja vissza! Na persze csak dumálnak sokan ellene, de azért zsebrevágják a havi közüzemidíjból adódó engedményeket. Akkor kell dumálni, ha nem fogadják el, mert szerintük ez ezért, vagy azért nem jó!!!!! Uraim, Hölgyeim rajta adják vissza!!!!!!!!

 8. Váltó:

  persze, ott van.

  Arról mi a véleményed, hogy a vállalkozások rezsije emelkedett?
  Azt nem mi fizetjük meg? Lenyelik az amúgy is ellehetlenített KKV-k?

 9. Mondjuk ezen tényleg nem kell rugózni, ott van a számlán fillérre. Lehet máson vitatkozni, de a rezsin nem. Neked is kevesebb lett, neki is, meg nekem is. Mindenkinek. Kész, megnyerték.

 10. Mi van gyerekek, beindultatok? Színvonaltalan hozzászólásaitok mosolyt csaltak az arcomra, de csak így tovább, hajrá! Szóltak a pártból, hogy reagálni kellene?:-)

 11. Á dehogy. A rezsicsökkentés kell, különben hogy rakott volna el sok millát a kormány közeli haveri cég? Amit Te javasolsz, az az embereknek lenne jó.

 12. Engem az érdekelne, hogy ennek az állítólagos 6 milliárdnak milyen százaléka marad a gazdagok zsebében? Mert, hogy az én rezsim nem csökkent, az hótzicher!

 13. “Szólt arról is, hogy az alacsony energiaárakat kínáló országok versenyképesek, így ahhoz, hogy hazánk jó befektetői és vállalkozói környezetet tudjon kialakítani, elengedhetetlenül szükséges az olcsó energia.”

  Bla bla bla.

  Kedvező befektetői környezet, stabil jogrendszer, kiszámítható gazdaság, adócsökkentés. Ez kéne ti idióták, nem “rezsicsökkentés”.

 14. Vajon miért 27% az áfa itthon, miközben Angliában a csökkentett, 5%-os áfa-kategóriát fizetik…. Az állam a 45 Ft-ból 28-at zsebretesz (17 Ft termékár – MVM és 11 Ft áfa)…

 15. Na, ez a két golyóérett erkölcsi hulla a képen… Gyönyörűek vagytok!

  És az építményadóval mi a helyzet?

 16. Hát ez az a téma, amibe nem lehet belekötni. Elismerésem. Ezzel vitatkozni nem lehet és nem is érdemes. Azért kíváncsi leszek, hogy három-négy év múlva hogy magyarázzák majd meg a rezsiemelést. 🙂

Comments are closed.