Schiffer is jön az LMP pécsi fórumára

“A hamarosan véget érő választási kampány jellemzően nem az értékekről, nem a programokról szól. A nagyobb pártok kerülik az érdemi vitát, e helyett jórészt lejáratással, egymás támadásával igyekeznek előrébb jutni. Az újonnan alakult, vagy önmagukat újra aktivizáló pártok többségéről nem is tudunk semmit” – írja az LMP közleményében, amellyel a szerda esti fórumra hívják a pécsieket.

hirdetés

Mint írják, a baranyai, pécsi polgárok bizalmáért induló képviselőjelölteknek, és az őket jelölő szervezeteknek számot kell viszont adni arról, hogy mire kérnek felhatalmazást, milyen elvek és tervek mentén képviselnék a baranyai polgárokat.

“Az LMP elkészítette országos választási programját. A programot a megyeszékhelyen Róna Péter, a párt programtanácsának elnöke, Schiffer András, a párt társelnöke, valamint a megyében induló képviselőjelöltek mutatják be március 26-án, szerdán, a Művészetek és Irodalom Házában. Itt ismertetjük a Baranya megyére, Pécsre vonatkozó terveinket” – jelezte a párt.

“Megfogalmazzuk azokat a kulcskérdéseket is, amelyek nézetünk szerint Baranyában nem megkerülhetők a szavazatokért folytatott küzdelemben. Valamennyi jelöltnek, és jelölő szervezetnek számot kell adni arról, hogy az elmúlt 24 év kudarcsorozata után milyen lépéseket terveznek tenni az érdemi munkahelyteremtés érdekében, hogy az elvándorolt több ezer baranyai, pécsi polgár hazatérhessen. Választ kell adni arra, hogy milyen lépéseket kívánnak tenni a deviza-alapú hitelezés során bajba kerül polgárok érdemi megsegítése érdekében. Fel kell fedni a baranyai jelölteknek álláspontjukat a Boda térségébe tervezett, nagy aktivitású nukleáris hulladékok elhelyezésére szolgáló létesítmény, illetve a tervek szerint Pécs lakott területei alá is benyúló uránbányászat elképzelései kapcsán.

Az LMP demokratikus alternatívát kíván nyújtani az elmúlt 24 évvel szemben. Az itt élő családoknak, fiataloknak megélhetést, kiszámítható jövőt, és egészséges környezetet szeretnénk teremteni. Azt, hogy ezt miképpen kívánjuk elérni, Pécsett is a polgárok elé tárjuk” – áll az LMP közleményében.

Baranyában Angyal Károly Tibor, Hartweg Ildikó, dr. Keresztes László Lóránt, dr. Kóbor József száll harcba a szavazatokért április 6-án az LMP részéről.

Hirdetés