Telefonálgatásra buzdítottak Mesterházyék

A nevelési központ színháztermében tartott fórumot Mesterházy Attila, a baloldali tömörülés miniszterelnök-jelöltje. A középkor feletti hallgatóság többek között megtudhatta, hogy mindenkire jut feladat április 6-án.

hirdetés

Tóth Bertalan és Szakács László, a baloldaliak pécsi képviselőjelöltjei melegítették be a közönséget. A nevkó színháztermében mintegy ötszázan számítottak arra, hogy a jelzett hat órakor megjelenik Mesterházy Attila a színpadon, de háromnegyed órán át be kellett érniük a két pécsi politikussal, s egy filmmel, amely Mesterházy életéről szólt.

Mesterházy Attila, Szakács László, Tóth Attila 005

Utóbbiból megtudhattuk például, hogy feleségét harmadikos középiskolás korában ismerte meg, életben maradása születését követően kétséges volt, s hogy szüleinek már kisiskolás tanárai szóltak: túl nagy a fiú igazságérzete.

Szakács és Tóth a bajokat sorolta: kevés a munkahely Pécsen, ingatlanadó van, visszafejlődött az egészségügy, emelkedtek az adók, nincs közbiztonság, kevés a kamera, s nem elég, hogy elkapják a gonosztevőket. Szerintük változásra van szükség minden területen, s csak a baloldaliak képesek arra, hogy jó irányba fordítsák Magyarországot.

Tóth Bertalan egy szívességet is kért ezért, azt mondta, mindenki, aki elmegy szavazni a baloldalra, fogja a telefonregiszterét, s hívja fel az összes olyan ismerősét, barátját, rokonát, aki változást szerezne, bírja rá, hogy menjen el szavazni. Hozzátette: ő is így fog tenni, miután kijön a szavazófülkéből.

Mesterházy Attila fóruma meglepetések nélkül telt, hiszen megismételte, hogy miért mennek rossz irányba a dolgok: sokan mennek külföldre, sok a szegény hazánkban, elhibázott a rezsicsökkentés, nem megfelelően emelkednek a nyugdíjak, elhibázott a komplett magyar gazdaságpolitika, maffiamódszerek vannak mindenfelé.

Mesterházy Attila, Szakács László, Tóth Attila 016

A miniszterelnök-jelölt viszont azt mondta, az ő politikájukkal kiegyensúlyozottabb Magyarországot, élhetőbb országot hoz.

Bevezetnék a több kulcsos személyi jövedelemadót, megváltoztatnák a rezsicsökkentés politikáját, elérnék, hogy azonos munkáért azonos pénzt kapjanak a nők, négy év alatt 250 ezer munkahelyet teremtenek a versenyszférában, 100 ezer forintos minimálbért vezetnek be, a kisnyugdíjasoknak nagyobb emelést adnak, mint a nagyobb nyugdíjban részesülők, kifehérítik a gazdaságot, megszüntetik a várólistákat a kórházakban.

Mesterházy fóruma előtt Őri László, a Fidesz pécsi képviselője tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta, mindössze két kérdésre vártak választ a pécsiek Mesterházytól. Jelezte: Mesterházy Attila helyetteséről, Simon Gáborról kiderült, hogy összesen öt bankszámlát rejtegetett több százmillió forintnak megfelelő összegekkel.

– Tudni szeretnék az emberek, hogy kihez tartoznak ezek a pénzek, amelyekért az MSZP-sek egy emberként falaznak Mesterházy Attilával az élen – közölte Őri László.

A fideszes képviselő szerint egyelőre a párt Baranya megyei elnökségi tagja, Kőhegyi István sem tudta megmondani, hogy egy év leforgása alatt hogyan lett közel ötvenmillió forintos tartozásából hetvenmillió forintos vagyona.

– A pécsiek ugyancsak várják Mesterházy válaszát arra, hogy rendjén valónak, hétköznapinak tartja-e mindezt. Úgy gondoljuk, eljött a válaszadás ideje, mert Mesterházy Attila vagy alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen pártjában, vagy hazudik, ezzel pedig ő is részesévé válik minden idők legkorruptabb választási szövetségének – vélekedett Őri László.

Hirdetés