Őri László: Tóth Bertalan 3,6 millió forintot vett fel munka nélkül

Az önkormányzati ciklus eleje óta megtartott 53 városi közgyűlésből 21 ülésen részt sem vett, 12-ről pedig időközben távozott Tóth Bertalan MSZP-s képviselő, a szocialista párt országos elnökségének tagja, országgyűlési képviselőjelölt, korábbi alpolgármester. A politikus bizottsági ülésekről is sokat hiányzott. A számítások szerint eddig összesen 3,6 millió forintot vett fel érdemi munka nélkül.

hirdetés

Őri László, a Fidesz önkormányzati képviselője egy hétfői sajtótájékoztatón arra szólította fel a szocialista városatyát, hogy az fizesse vissza a városkasszába azt a pénzt, amit érdemi munka nélkül vett fel.

– Tóth Bertalan láthatóan nem a pécsieket képviseli, hiszen – bár a választásokon bizalmat kapott, s bekerült az önkormányzatba – az ülések közel negyven százalékán nem jelent meg, ötödükről pedig a munka közben távozott. Összesen 3.594.240 forintot vett fel érdemi munka nélkül – jelentette ki Őri László.

Őri szerint erkölcsileg kifogásolható Tóth munkához való hozzáállása...
Őri szerint erkölcsileg kifogásolható Tóth munkához való hozzáállása…

A Fidesz képviselője azt mondta, egy éve vették észre, hogy Tóth egyre-másra negligálja a bizottsági és közgyűlési üléseken való megjelenést.

– Ez egyrészről jó hír, hiszen így kevesebbet árt a városnak, másrészt rossz, mert folytatólagosan feladatainak ellátása nélkül szivattyúzza ki a pénzt a városházáról. Pont ugyanazt tapasztaljuk, mint az előző ciklusban a jutalmazások idején. Emlékezetes, ő volt az a szocialista politikus, aki a baloldali városvezetések idején például napjában kétszer is vett fel jutalmat, sok millió forintot – mondta Őri.

Tóth bábuja egy tüntetés díszleteként. Akkor a szocialista városvezetések idején felvett 9 milliós jutalmak miatt vonták kérdőre...
Tóth bábuja egy pár évvel ezelőtti tüntetés díszleteként. Akkor a szocialista városvezetések idején felvett 9 milliós jutalmak miatt vonták kérdőre…

Megjegyezte: Tóth, aki egyben a szocialisták városházi frakcióvezetője is, az MSZP országos elnökségének tagja, s láthatóan fontosabb neki a pártmunka, mint a pécsiek szolgálata.

[box title=”Tóth rossz példája miatt változhat a szabály” box_color=”#e01f1f”]Újságírói kérdésre Őri elmondta, mivel Tóth nem dolgozott, el kell gondolkozni az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának megváltoztatásán is. Ma ugyanis nem szabályozza az, hogy egy-egy képviselő hány ülésről hiányozhat, illetve, milyen következményei lehetnek a folytatólagos hiányzásoknak.[/box]

Tóth Bertalan egyébként képviselőként és a városfejlesztési bizottság tagjaként is kap fizetséget, összesen havi bruttó 112.320 forint illeti meg.

[box title=”Az MSZP-t nem foglalkoztatja az ügy…” box_color=”#843939″]Sajtóközleményt adott ki az MSZP Pécsi Szervezete az ügyben, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk.

“Mivel Őri László nem mond igazat, ezért állításaival nem foglalkozunk.

Ellenben gratulálunk a Fidesznek, hogy olyan képviselője nyilatkozik az önkormányzati munkáról, akinek fogalma sincs arról, hogy az a képviselőtársa, akit éppen besározni készül, mely bizottságban tevékenykedik. Nagy baj lehet a Fidesz háza táján, ha ennyire felkészületlen és hamis információkkal felvértezett képviselővel igyekeznek a Kormányváltó pártok jelöltjeit lejáratni Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az általuk fémjelzett időszak nem mutat rózsás képet.

Nincs válaszuk arra, hogy miért sanyargatják még mindig a pécsieket az ingatlanadóval. Nincs válaszuk arra, hogy miért maradnak el a munkahelyteremtő beruházások, miért vándorolnak külföldre ijesztő létszámban a pécsiek.

Nincs válaszuk arra, hogy miért nem javul a közbiztonság.

Nincs válaszuk arra sem, hogy miért pumpálták tele több tízmillió forinttal Őri képviselő kenyéradó gazdáját, Tunyoghy Szabolcs ügyvédet a városi cégek megbízási szerződésekkel, és miért nyert Tunyoghy ügyvéd családja több trafikot. Csak remélni tudjuk, hogy nem Őri László fizetését biztosítják így.

Végül azért feltennénk egy kérdést Őri képviselőnek: az miért nem zavarta, amikor Orbán Viktor ellenzéki politikusként két évig nem járt be az Országgyűlésbe ellenzéki politikusként, de azért felvette többmilliós havi fizetését?
Felhívjuk a figyelmét, hogy mielőtt válaszolna, azért mindenképpen nézzen utána…” – áll a párt városi szervezetének közleményében.[/box] [box title=”Fidesz: Tóth Bertalan nem a pécsieket képviseli” box_color=”#e19c32″]A Fidesz is közleményt adott ki, amelyet szintén közlünk:

“Tényadatokkal bizonyítható, hogy Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője nem a pécsieket képviseli! Sokkal fontosabb számára országos pártkarrierje és a párton belüli pozíciója, mint a pécsiek. Eddig összesen 3.594.240 forintot vett fel érdemi munka nélkül a város kasszájából.

Éppen egy éve vettük észre, hogy Tóth Bertalan sem a bizottsági, sem a közgyűlési munkát nem szereti, ezekre ugyanis alig jár. Ez részben jó hír, hiszen így kevesebb kárt tud okozni, de rossz hír azért, mert továbbra is szivattyúzza ki a pénzt a város kasszájából. Pont mint a jutalombotránynál, amelybe bele keveredett, hiszen ő volt az a baloldali politikus, aki napjában kétszer is vett fel jutalmat, összesen sok millió forintot.

Bíztunk abban, hogy Tóth Bertalan megváltozik, nem él vissza a rá szavazó pécsiek bizalmával. Tóth Bertalan azonban semmit nem változott. Sőt!

Immár tényadatokkal bizonyítható, hogy Tóth, a szocialisták frakcióvezetője nem a pécsieket képviseli! Sokkal fontosabb számára országos pártkarrierje és a párton belüli pozíciója, mint a pécsiek.

A közgyűlési és bizottsági ülések adatait vizsgálva kiderül, Tóth Bertalan a toronymagasan legtöbbet hiányzó önkormányzati képviselő, aki alig jár Közgyűlésekre, hasonlóképpen a bizottsági munkából sem veszi ki részét.

53 közgyűlés volt ezidáig a ciklusban, ebből Tóth 21 esetben meg sem jelent, és további csaknem egy tucat alkalommal valahol menetközben lelépett. A bizottsági munka esetében is ilyen rossz a helyzet, ott minden másodikon egyszerűen nem vett részt, el sem ment.

Tóth Bertalan hűlt helye eddig 3.594.240 forintba került a pécsieknek, ennyi pénzt vett fel érdemi munka nélkül!

Felszólítjuk az MSZP frakcióvezetőjét, hogy fizesse vissza ezt a pénzt, hiszen ezért tisztességesen nem dolgozott meg. Fizesse vissza a pécsiektől érdemtelenül felvett milliókat, hogy azokat Pécsre és a pécsiekre lehessen fordítani!

Őri László
önkormányzati képviselő
Fidesz-KDNP”
[/box]