Tüntetéshadjáratba kezd a Jobbik

A devizahitel károsultak megsegítésére gyűltek össze Pécsett a Pécsi Járásbíróság épülete előtt. A Jobbik szerint a kormány nem tett megfelelő intézkedéseket és még mindig várakozó álláspontban van – mondta Vida Dezső, országgyűlési képviselőjelölt Pécsett.

hirdetés

Több mint félszázan gyűltek össze a pécsi főtéren, hogy felhívják a devizahitel károsultakra a figyelmet. A Jobbik ugyanitt sajtótájékoztatót is tartott. Vida Dezső, országgyűlési képviselőjelölt elmondta, hogy szerintük a kormány nem támogatja a lakásépítéseket, a fiatal családokat és pályakezdőket.

jobbik tünetés4

A Jobbik szerint a kormány az integrációs programokról és a szociális lakóparkok építéseiről beszél, ami milliárdokba kerül az adófizetőknek. Azoknak az adófizetőknek, akiket a banki különadó és a tranzakciós illeték is terhel. Ez pedig összességében nagyobb terhet jelent, mint a rezsicsökkentéssel elért megtakarítás – mondta Vida Dezső.

jobbik tüntetés2

A Jobbik javaslata, hogy a devizahiteleket a felvételkor történt árfolyamon forintosítsák, mert ez jelenthet megoldást a bankok által okozott károk enyhítésére.

jobbik tüntetés

Hirdetés