Csaló törpepártokat emlegetnek Baranyában

Loschán Ferenc közleménye:

hirdetés

“Hétfőn újabb bomba robbant több sajtóorgánumban: egy aktivista öt törpepártot nevezett meg, amelyek egymás között cserélgették az ajánlóíveket, tehát csaltak. A fiatal egyetemista remegő hangon beszélt a kamerák előtt, de megdönthetetlenek a bizonyítékai, és volt benne olyan erkölcsi tartás, hogy a nyilvánossághoz forduljon, majd feljelentést tegyen.

Félnie nem az aktivistának kellene, és talán nem is azoknak a kis bizniszpártoknak, akik így kapaszkodnak a millióikba. Félnie annak kellene, aki egy ilyen választás után hatalomra jut, mert miféle legitimitása lehet annak a parlamenti többségnek, amely így jön létre?

A Baranya 3-as választókerületben is éppen öt párt érintett választási csalásban. Őket és jelöltjeiket azonban senki sem nevezi meg: sem a mohácsi jegyző, sem a választási bizottság, sem a rendőrség. Lassan két hete mindenki hallgat, miközben robogunk a választás felé.

A rendőrségen a gazdaságvédelmi osztály foglalkozik az üggyel, ami egyértelmű jele annak, hogy a történtek politikai vonzatát mindenki megpróbálja szőnyeg alá söpörni. Csak két dolog biztos: sok ilyen ügy van az országban, és a választásig egyikről sem fog kiderülni semmi. Lehet, hogy inkább a Magyar Nemzetet kellene olvasnom, így folyamatban lévő bűnügyekbe is bepillantást nyerhetnék.

A választási törvényt és köré a rendszert a Fidesz alkotta meg, így ő a felelős azért is, hogy a választás tisztasága, legitimitása már azelőtt megkérdőjeleződött, hogy elkezdődött volna.

Nyomatékosan felszólítom az érintett hatóságokat és intézményeket, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra a csalás gyanújába keveredett pártok és jelöltek nevét! Még mindig nem késő, még mindig ki lehet zárni a csalókat a választásból, amit ők csak vircsaftnak tekintenek.

Ha így zajlik le a választás, az nem a valós politikai akaratot fogja tükrözni. Ehhez egyetlen csalás vagy csaló párt is elég lenne. Aki így jut hatalomra, soha nem lehet nyugodt.

Magyarországon ma nincs demokrácia, és ha a választási bizottság, a jegyző, a rendőrség nem tesz valamit, nem is lesz.

Loschán Ferenc,
a Kormányváltó Baloldali Összefogás jelöltje a Baranya 3-as választókerületben”

Hirdetés