6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
Kezdőlapne pipáld kiLove Parade: százak tüntettek

Love Parade: százak tüntettek

Több százan gyűltek össze csütörtökön a duisburgi polgármesteri hivatal előtt, hogy hangot adjanak haragjuknak a Love Parade-en történt, 21 ember életét követelő tragédia miatt. A tüntetők egy részénél „Ki a felelős?” felirattal ellátott transzparens volt, mások „Le Sauerlanddal!” felkiáltással követelték a kereszténydemokrata polgármester távozását.

Adolf Sauerland a Bild című német napilapnak úgy nyilatkozott, addig szóba se jöhet a lemondása, amíg nem tisztázódik, hogy mi okozta a tragédiát.

„Én életben vagyok, de 21 személy meghalt. Szeretném megtudni miért? …Ezt követően pedig majd levonom az engem érintő következményeket” – mondta. A polgármester továbbá határozottan állítja, hogy nem ő írta alá a Love Parade megrendezéséhez szükséges engedélyt.

Egyesek szerint a tragédiához az vezetett, hogy a szervezők és a helyi hatóságok, akik most egymásra mutogatnak, a nyereségvágyat a biztonsági előírások és óvintézkedések elé helyezték.

Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, Ralf Jäger szerdán a Süddeutsche Zeitung című müncheni lapnak azt mondta, hogy a nyomozás a Love Parade szervezőjével, Rainer Schallerrel szemben mutathat fel terhelő bizonyítékokat. Közben Hannelore Kraft, a tartomány miniszterelnöke sürgeti Sauerlandot, hogy vállaljon felelősséget a rendezvényen történtekért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő