21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálVolvo-gate: Bánki Erik és Csizi Péter együtt repülhetett Hollandiába a korrupciógyanús buszbeszerzés...

Volvo-gate: Bánki Erik és Csizi Péter együtt repülhetett Hollandiába a korrupciógyanús buszbeszerzés idején

A Volvo-per elsőrendű vádlottja szerint repülőgépek utaslistájával lehetne bizonyítani, hogy fideszes politikusok tárgyaltak Hollandiában a hitelből megvásárolt Volvo buszokról. Az utaslista megvan, azon pedig szerepelnek is ismerős nevek: Bánki Erik és Csizi Péter. 

Mint ismert, a 2015-ös korrupciógyanús pécsi buszbeszerzés – avagy a „Volvo-gate” – miatt indult per elsőrendű vádlottja szerint igazából nem ő, hanem többek között Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő és Csizi Péter volt pécsi alpolgármester döntöttek arról, hogy Pécs 3,5 milliárd forintért vásárolja meg azt a használt Volvo buszokból álló holland flottát, amelyet hónapokkal korábban még 2,9 milliárdért árultak.

Volvo-beszerzés: több mint 600 milliót követel vissza a város

A Magyar Hang rövid cikk-beharangozójából kiderül, hogy elsőrendű vádlott szerint Hollandiába tartó repülőgépek utaslistájával lehetne bizonyítani, hogy a kormánypárti politikusok is kijártak tárgyalni az üzletről.

A magyar Hang megismerte a bíróság által megküldött utaslisták tartalmát, amelyeken valóban szerepel Bánki Erik és Csizi Péter neve.

Bánki Erik a Magyar Hangnak tagadta, hogy a buszok miatt járt Hollandiában, Csizi Péter pedig nem reagált.

A fentiekről a Szabad Pécs is írt.

Korábbi cikkeink a témában:

Csizi, Bánki, Páva, Tüke Busz-vezetők, és mások beidézését kérte a Volvo-per elsőrendű vádlottja

Volvo-per: elrendelték a másodrendű vádlott letartóztatását

Volvo-per: szabadlábra került az egyik vádlott, olyanokat fognak beidézni, akiket eddig ki se hallgattak

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő