25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálVolvo-per: Bánki Erik beperelte Hadházy Ákost

Volvo-per: Bánki Erik beperelte Hadházy Ákost

Hadházy Ákos a Szabad Pécsnek azt nyilatkozta, hogy tényekből és tanúvallomásokból, vont le következtetést és mondott ez alapján véleményt Bánki Erikről.

Nem született határozat az első tárgyalási napon abban a polgári peres eljárásban, amelyet Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen – írja a Szabad Pécs.

Az ügy röviden összefoglalva: Bánki Erik jó hírneve megsértése miatt 200 ezer forintos sérelemdíjat kér a perben Hadházytól, aki többek közt azt írta Facebook-oldalán, hogy Bánkinak a vádlottak padján lenne a helye az elhíresült pécsi buszbeszerzés miatt. A független képviselő azzal védekezik, hogy ő csupán a véleményét fogalmazta meg, amikor azt írta, hogy „ha az ügyészség használná a Google keresőt, Bánki Erik fideszes képviselő már a vádlottak padján ülhetne különösen nagy értékű gazdasági csalás és hivatali visszaélés vádjával”.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/513845456770420

A Szabad Pécs megkeresésére Hadházy Ákos többek között azt mondta, hogy arra számít, hogy a következő tárgyalási napon, október végén, valóban határozat születik, és az ő javára ítélnek, mivel ő a véleménynyilvánítás szabadságának jogával élt. Azt is mondta, hogy tényekből és tanúvallomásokból, egyebek mellett Bánki Erik tanúvallomásából vont le következtetést és mondott ez alapján véleményt – írja a híroldal.

További részletek itt olvashatók.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Bánkit a per idén év elején elhunyt fővádlottja is megnevezte az ügy részeseként, a bíróság pedig a folyamatban lévő büntetőperben meg is hallgatta, de a fideszes képviselő azt mondta, hogy noha a buszbeszerzéssel egy időben járt Hollandiában, a beszerzéshez mégsem volt köze (állítása szerint Csizi Péter volt pécsi fideszes alpolgármesterrel közösen repültek egy koncertre).

https://www.pecsma.hu/top/banki-elismerte-hogy-volt-hollandiaban-csizivel-a-volvo-beszerzes-idejen-de-azt-mondja-koncertre-mentek/?highlight=volvo

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő