4500 biztonságos fészek várja a hazatérő gólyákat

Idén tavasszal is újabb, összesen 48 fészektartót helyeztek ki a madarak védelmére országszerte, így már 4500 biztonságos gólyavár várja a hazatérő párokat az E.ON Hungária Csoport jóvoltából.

A lakosságtól érkező és szakértői javaslatok alapján választották ki azt a 48 helyszínt, ahová a vállalat újabb fészektartókat helyezett el. A munkákat főként januárban és februárban végezték el, hogy a gólyák visszaérkezésére minden készen álljon. Az új tartókra fonott fészekalap is került, hogy szívesebben szálljanak ezekre a gyönyörű madarak.

A régi, 4399 tartót is ellenőrizték és javították.

És mivel az akár évtizedes fészkek több mázsásra is hízhatnak, és veszélyessé válhatnak, ezek is új, fonott fészekalapot kaptak.

A kikelt fiókák védelmére a fészek környezetében lévő hálózati elemekre pedig szükség szerint burkolatot tesznek a szakemberek, emellett kiülőket szerelnek fel, hogy távol tartsák a madarakat az oszlopok veszélyes részeitől – derül ki az E.ON közleményéből.

Egyébként néhány napja, március elején írtuk meg, hogy megérkezett az első fehér gólya Baranyába és már Pécsen is láttak egyet, valamint kedvenc fekete gólyánk is leszállt gemenci fészkébe.

Hirdetés