Több napon keresztül permetezi a virágokat a Biokom

A Biokom Nonprofit Kft. április 15 és 18 között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a rózsaágyások növényvédelmi munkáit. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a levéltetvek korai felszaporodása, és károsítása miatt van szükség. A városüzemeltetési cég közleménye: 

“A hétfőtől induló permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölő), Decis Mega (rovarölő), Ridomil Gold Plusz (gombaölő) Topas 100 EC (gombaölő), Csöpp Mix (lombtrágya). A használt szer III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szer, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A rózsaágyások közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kérjük a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat egy éjszaka tervezzük elvégezni, így kérjük az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. szíveskedjen 15-én este elvégezni. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

Biokom Nonprofit Kft.”

Hirdetés