650 fát ültetnek el majd Tüskésréten!

A több ütemben zajló tüskésréti fejlesztések egyik érdekes színfoltja lesz az úgynevezett Tudásliget kialakítása. Itt összesen 650 fát ültetnek majd el, utalva az idei egyetemalapítási jubileumra. Az első fák már idén, a jubileumi évben a földbe kerülnek a tervek szerint.

Azzal nem mondunk újdonságot, hogy a tüskésréti szabadidőpark megnyitása után hamar a pécsiek egyik kedvence lett, a korábban elhanyagolt terület helyén a futópálya, a megszépült tó, a kültéri játékok és fitneszeszközök nagy népszerűségre tettek szert. Éppen ezért a városvezetés úgy döntött, tovább bővítik a lehetőségeket, új játszótér és sportpálya is épül. Egy műfüves focipályát is kialakítanak, palánkkal, labdafogó hálóval, kézilabdakapukkal. Bizonyára sokaknak jó hír, hogy a futópálya mellett új nyújtó- és erősítőeszközöket is telepítenek. Mivel egyre többen sportolnak ott, kialakítanak egy nyilvános WC-t is.

Kedvelt pihenőhelye lehet majd a pécsieknek

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlési ülésen már a harmadik bővítési ütemről is határoztak a képviselők, egy pályázat révén ökoparkot hoznak létre Tüskésréten. A játszóház és kalandpark mellett kialakítanak egy úgynevezett Tudásligetet is, ahol 650 fát ültetnek el az egyetemalapítási jubileumra emlékezve. A városfejlesztési bizottság minapi ülésén tárgyalt a kérdésről, eszerint az első facsoportot már idén ősszel elültetnék, hiszen az 1367-es alapítás kerek évfordulója ebben az évben van.

A park a tervek szerint ugyanakkor folyamatosan fejlődne, az egyetem és az egyetemisták a fákat a későbbiekben örökbe is fogadhatják. Mint a városfejlesztési bizottság előterjesztéséből kiderül, a hallgatókat más módon is bevonnák a munkákba: lehetőség nyílna arra, hogy utcabútorokat, egyéb kültéri elemeket szintén a PTE hallgatói tervezzenek. Ez egyébként már több helyen látható: a Tettye Forrásház által idén kihelyezett párakapuk vagy éppen a sétatéri új lakatfal szintén a pécsi diákok kreativitását mutatja.