Az állatok lesznek a főszereplők Pécsen

Cora jólétét Csizi Péter is biztosítja már

Már hagyománnyá vált, hogy augusztus utolsó péntek éjjelén megnyílnak a magyar állatkertek kapui. A pécsi állatkert ismét bekapcsolódik az egyedülálló kezdeményezésbe.

Az idei évben augusztus 25-e, péntek lesz az a nap, amikor az est beköszöntével pezsdül csak fel igazán a mecseki állatkert élete.

Ezen a napon a pécsi állatkert hosszabbított nyitvatartással várja vendégeit, így jegyváltásra 21:30-ig, míg az állatkert látogatására 22:30-ig lesz lehetőség. Az állatkertek éjszakája rendezvényhez kapcsolódó programok 17 órakor kezdődnek.

Az érdeklődők 30 percenként lehetnek részesei egy vad találkozásnak, mely során megfigyelhetik, hogyan ejtik el zsákmányukat az állatkert lakói a szárazföldön és a víz alatt egyaránt. A kaland közben megismerhetik az állatok történeteit és bizonyos esetekben aktív résztvevői lehetnek a látványetetésnek is. A rendezvényen három alkalommal indítanak éjszakai állatkerti túrát, hogy az élmény még maradandóbb és tartalmasabb legyen.

A bátor látogatók az állatkert oktatótermében testközelből is megismerkedhetnek azokkal az állatokkal, akikre első látásra talán azt mondanák: “őket nem szeretem”. Tapi-zoo, bátorságpróba és állatbemutató várja itt az érdeklődőket.

Ez az éjszaka azonban nem csak az állatokról, hanem a természetről és annak rejtelmeiről is szól. Az este folyamán két alkalommal (18 és 21 órakor) is látványos kísérletekkel bizonyítja be a Varázsóra, hogy legyen éjszaka vagy nappal, a fizika egyszerre lehet szórakoztató és varázslatos.

Nem csak a Föld, de a világűr csodáival is találkozhatnak a hozzánk érkezők. 20:30-tól távcsöves bemutatóval repülhetünk a csillagok közé, a Hold mellett naprendszerünk bolygóit is szemlélve.

A zoo partnere, a Janus Pannonius Múzeum közreműködésével a látogatók elutazhatnak az ókori Egyiptom állat alakú isteneinek misztikus világába és megismerhetik az antik kor legendás állatait.

Részletes program elérhető a pécsi állatkert honlapján.

A rendezvény az állatkert érvényes díjszabása szerint látogatható.