Az idei Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság, valamint a fenntartható közösségek.

A PontVelem Nonprofit Kft. 2016 óta minden évben megrendezi a Fenntarthatósági Témahetet, ami idén április 19. és 23. között, stílszerűen a Föld napját is (április 22.) is érintve várja a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt érdeklődőket, az ismert körülmények miatt természetesen online formában.

A Fenntarthatósági Témahét célja a környezetvédelem népszerűsítése mellett annak a szemléletmódnak az „iskolai keretek” között történő erősítése és terjesztése, amely nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy fenntartható környezetben töltsük a napjainkat.

A diákok sokat tanulhatnak az online órákon

Szénásy Luca, az önkormányzat ökomenedzsere az esemény kapcsán lapunknak elmondta, hogy a témahéthez kapcsolódó programokon minden hazai és határon túli nevelési-oktatási intézmény a munkaterveikben meghatározott módon vehet részt. Mint mondta: az idei év kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság, valamint a fenntartható közösségek.

A megadott témák feldolgozásához a program célkorosztályai – alsó tagozat, felső tagozat, középiskola – számára kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek nyújtanak segítséget, amelyek a témahét honlapján rendelkezésre állnak.

Emellett – folytatta az ökomenedzser – a témahetet támogató szakmai szervezetek szakemberei az eseménysor minden napján online tanórákat tartanak, amelyek szintén elérhetők és visszanézhetők a Fenntarthatósági Témahét honlapján.

– Idén azonban nem csak ez a hét jó alakom arra, hogy beszélgessünk a környezeti problémákról. A HungAIRy LIFE integrált projekt keretében elkészült egy légszennyezésről és a levegőminőség javításáról szóló oktatási csomag is a „Tiszta levegő a kék égboltért” nemzetközi nap alkalmából, amely ingyenesen elérhető a HungAIRy projekt honlapján – mondta az ökomenedzser.

Az említett oktatási csomag itt található. 

A Fenntarthatósági Témahét óratervei és projektjei itt érhetők el. 

Az online tanórák itt tekinthetők meg

A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának
támogatásával valósul meg.