Őskori medvekoponyát, mamutbordát és tengeri fosszíliákat is megcsodálhatnak mától az állatkert aulájába látogatók. A Mecsek és a Villányi-hegység hajdanvolt élővilágát bemutató tárlatot különféle foglalkozások segítségével ismerhetik meg a gyerekek.

hirdetés

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója a kiállítás megnyitóján elmondta, eddig példátlan projekt ez, elsősorban a pécsi-baranyai diákság számára. Persze az állatkert aulájában bárki megnézheti a teljesen ingyenes kiállítást, a vendégeken kívül a betérő turisták, kirándulók is. Aki pedig végigjárja a kiállítást, egy átfogó képet kaphat a térség őskori leleteiről és élővilágáról.

Siptár elmondta, félmilliárdos projektről van szó

– Három év alatt több mint tizenkétezer gyermeket fogadnánk, akik különféle foglalkozások keretei között ismerhetnék meg az őskor élővilágát – tette hozzá.

Pap Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője ismertette, a kiállítás a jura korszaktól a jégkorszakig páratlan és különös leleteket mutat be a mecseki és a villányi hegységből.

– Látványos darabok a gyapjas mamuttól származó bordák, fogak. De például a barlangi medvének vagy egy hiénának a koponyáját is megcsodálhatjuk, és betekintést nyerhetünk a tengerek élővilágába karbonok és korallmaradványok segítségével.

Páratlan mamutleleteket is szemügyre vehetünk.

– Nagyon komoly leletanyaggal rendelkezik a terület – hangsúlyozta.

Kártyajátékok, foglalkoztató füzetek készülnek a gyerekek számára. Kiscsoportos foglalkozások keretében, a tárgyakat a kezükbe véve sajátíthatják el a tudásanyagot.

A tenger ősi élővilágából is vannak leletek
Kőzetminták a dél-dunántúli térségből

A projekt félmilliárdos támogatásból valósult meg.

Hirdetés